Как да се грижим за кожата от сутрин до вечер?

Поредността на продуктите, които нанасяте, е особено важна
6
Как да се грижим за кожата от сутрин до вечер?
Снимка: IStock

Вдигнете ръка, ако все още страдате от черни точки и досадни пъпки, въпреки че вече не сте тийнейджър.

Ако ръката ви в момента е във въздуха, не сте сами. Докато хормоналните промени в пубертета вероятно са били причината за акнето в тийнейджърските ви години, Американската дерматологична асоциация е установила, че стресът може да бъде един от водещите фактори за появата на пъпки при възрастните.

Стресовото акне се различава от хормоналното и има тенденция да реагира по-добре на локално лечение. Формулите, които предлагат коктейл от съставки за унищожаване на бактерии са предназначени за бързо изчистване на черните точки и пъпките и предотвратяват появата на нови проблеми.

За да бъде всеки продукт за грижа за кожата ефективен, трябва да следвате рутина, която не отменя предимствата на предишното средство. Определянето на правилните стъпки е от съществено значение за всички типове кожа и още повече за борбата с акнето. Последователността, в която трябва да нанасяте продуктите, може да изглежда объркваща, но ние сме тук, за да я улесним.

Ето в какъв ред трябва да прилагате козметиката си сутрин и вечер:

Сутрин

Основният фокус на вашата сутрешна рутина трябва да бъде хидратацията, плюс настройването на кожата за деня. Това означава, че трябва да я защитите от всички елементи, с които тя ще бъде в контакт в следващите часове. Въпреки че по-голямата част от хората все още спазват изискванията за работа от вкъщи и социална дистанция, ежедневните ни навици в момента отново оказват влияние върху кожата – от редовното носене на предпазна маска до безкрайните виртуални разговори с колегите.

„Може би смятате, че повечето кожни увреждания, които получавате, са причинени от излагане на слънце и околното замърсяване, но сега Световната здравна организация е установила, че замърсяването у дома е по-лошо от това навън“, казва дерматологът д-р Лорета Чиралдо пред InStyle. Тя съветва да помислите какво точно слагате върху лицето си всяка сутрин, за да сте сигурни, че кожата ви ще бъде защитена през целия ден.

1. Почистващ препарат

Използването на нежен почистващ препарат сутрин е изключително важно, когато употребявате продукти против акне. Добре е да заложите на такива за чувствителна кожа с кремообразна или млечна формула. Дерматолозите казват, че първоначално може да изпитате сухота, но постепенно кожата ви ще свикне към препарата и ще започне да изглежда все по-добре.

2. Продукт срещу акне

Изберете продукт, който е подходящ за вашата кожа. Ако не можете да решите точно кой, свържете се с дерматолог и го попитайте за съвет. Когато намерите вашия препарат, започнете да го прилагате върху кожата директно след почистване и чрез потупващи движения. Никога не го втривайте. Използвайте количество колкото грахово зърно за цялото си лице. Внимателно масажирайте докато продуктът се абсорбира от кожата.

3. Серум

Хидратиращият серум е чудесно средство за сутринта, за да се гарантира, че кожата ще бъде овлажнена. Изберете продукт, който предлага комбинация от антиоксиданти, мастни киселини и керамиди. Тези мощни съставки изграждат обвивка върху кожата, която предпазва от сухота и свободни радикали, плюс това успокоява възпалението и появата на зачервяване. Хидратираната кожа е щастлива кожа и тази стъпка не трябва да се пропуска.

4. Околоочен крем

Околоочният крем може да премахне подуването на областта под очите, което ще улесни нанасянето на грим.

5. Овлажнител

След като вашите серум и околоочният крем се абсорбират напълно, следващата ви стъпка е нанасянето на лек, но добре хидратиращ овлажнител, за да подготвите напълно кожата си за деня.

Когато става въпрос за най-добрите съставки в един овлажнител, търсете такива, които възстановяват кожната бариера като мастни киселини и сквалан. Омега-3 и омега-6 са най-популярните мастни киселини. Ако пък овлажнители с тези съставки са твърде кремообразни и мазни за вашата кожа, потърсете такива, които са подходящи за вас. Има формули, специално създадени за чувствителен тип кожа.

Вижте как да се грижите за кожата през останалата част от деня в Tialoto.bg

Източници: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кожалицепродукти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Член преди 3 години
Предлагам натурален крем за лице
3
0
 
2
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Доказано от цял свят - семенна течност!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От "сутрин до вечер" нямаме друга работа!
1
0
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
полезно БЛАГОДАРЯ