7 части на тялото, които издават възрастта ни

Има по-издайнически места по тялото, които могат да подскажат на каква възраст сме
10 яну 2021 11:34, Михаела Лазарова
13
7 части на тялото, които издават възрастта ни
Снимка: Istock

Първите признаци на стареене се появяват на определени места. С годините се забелязва все повече възрастта, която определени зони на тялото издават. Не само бръчките по лицето са фактор за разпознаване на стареенето. Понякога те се образуват заради мимиките, които правим в ежедневието си. Има по-издайнически места по тялото, които могат да подскажат на каква възраст сме. Ето кои са те.

Лакти

Когато стареенето на кожата започне да става видимо, лактите са едно от местата, на които това си личи най-много. При разгъната ръка стареещата кожа се набръчква, лющи се, става по-суха и груба.

Колене

Същото важи и за коленете. Когато се изправите и разгънете коляно, по него се образуват все повече гънки с всяка изминала година. С напредване на възрастта кожата става все по-малко еластична. В нея се синтезира все по-малко колаген, който да я държи добре опъната и свежа. Освен това с годините вероятността теглото ни да е варирало е по-голяма. Ако сте отслабвали след тридесетата си годишнина е много възможно кожата на коленете да е станала още по-издайнически набръчкана.

Ръце

Ръцете са едни от първите части от тялото, които издават възрастта ни. Признаците на стареене си личат по тях, най-вече заради сухотата и появата на пигментни петна.

Още по темата мож да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: кожаостаряванебръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 10 от до 2Пише го в първото изречение. И не злобей ;)
10
2
 
0
 
! Отговори
До 10 от до 2 преди 3 години
Кой е казал, че злобее. Четене с разбиране - учи се в началното.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 2Хайде като станеш на 40+ пробвай да влезеш в млад колектив от 20-25 годишни и ела да ни разкажеш. Между другото, не мисля че Анонимен 2 злобее, говори съвсем адекватно, имаш комплекси.
8
0
 
3
 
! Отговори
мъж преди 3 години
Ръце, лакти, колене са ми супер на друго мято ми се сбръчква кожата но за щастие не се вижда.
7
0
 
3
 
! Отговори
старо хвали..... преди 3 години
младо еи !
6
0
 
23
 
! Отговори
/r/longevity преди 3 години
Побеляването и оплешивяването са до голяма спетеп генетично предопределени. Може да си плешив на 20 и да живееш на до 100, а на 65 да си пукнеш без един бял косъм. Корелацията с възрастта не е идеална, но я има.Иначе който търси, намира начини да остане млад дълго време. Четене на статииките от "Тялото" и "Аз, жената", детокса и фрешчетата от портокал, както и скъпата козметика, НЕ СА сред нещата, които помагат.
5
1
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
И да не злобееш против младите, а да им се радваш. Когато преди много години, бях на 23, започнах работа в колектив от много мъже и стотина лелки на 40+/с външен вид и манталитет на баби/ много се чудех защо ме посрещнаха кисели и намръщени.Докато едно от момичетата, минало по тоя път ме светна: "Ми страх ги е да не им вземеш любовниците" Скапах се от смях, а и те след време се успокоиха.Казах си, че никога няма да съм като тях и посрещах младите добронамерено и не позволявах да ги смачкат със
4
2
 
4
 
! Отговори
HAHA преди 3 години
И ти ли си погледна ръцете ?
3
0
 
24
 
! Отговори
Авточасти преди 3 години
Някои части увисват с течение на времето.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вечна младост, както и вечен живот. Важното е човек да е реалист и да приема тези факти с достойнство!
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е важно на колко сме години, а как се чувстваме. Възрастта не е порок. Възрастта е предимство и привилегия. Годините не са срам и би трябвало да се счита, че с годините човека се усъвършенства и развива. Само при някои от жените е срам възрастта. При истинските мъже това не е проблем.