Учени доказаха, че щастието се купува

Повече пари води до по-голямо чувство за контрол над живота
20 яну 2021 19:12, Ния Христова
37
Учени доказаха, че щастието се купува
Снимка: Pixabay
Американски учени успяха да докажат, че чувството за благополучие се увеличава с нарастване на доходите, независимо колко богат е човек, съобщи в. "Дейли мейл".
 
Специалистите от университета на Пенсилвания са анализирали 1 725 994 отговора свързани с благополучието, дадени от 33 391 американски пълнолетни. Резултатите показват, че щастието им нараства с увеличаването на доходите в домакинството.
 
Предишни изследвания са показали, това е вярно само до определено покачване на доходите, което е 75 000 щатски долара годишно. Новите резултати показват, че такава граница всъщност няма, прададе БТА. 
 
По-високите доходи дават на хората по-голямо чувство за контрол над живота им, а това може да ги прави по-щастливи. "Макар и да е възможно да има точка, след която парите губят силата си да подобряват благосъстоянието, сегашните резултати показват, че тя може да е по-висока, отколкото се смяташе досега", каза ръководителят на изследването д-р Килингсуърт.
 
Неотдавна изследователи от университета Пардю обявиха, че годишни доходи от 60 000 долара до 75 000 долара са идеални за емоционалното благополучие. Те използваха за анализа си данни от анкета на "Галъп" сред над 1,7 милиона души от 164 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
13
 
! Отговори
Еми... преди 3 години
То и Шумахер има много пари, ама се го то щастие...
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами жалки, празни и безстойностни хора са тези, които вярват в това. Тъжно.
11
8
 
6
 
! Отговори
Гилгамеш преди 3 години
Щастието не в парите, а в тяхното количество.
10
0
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСИЧКИ ЗНАЯТ , ЧЕ СЕ КУПУВА НО САМО АКО СИ ЗДРАВ!!!АКО СИ БОЛЕН И ПАРИ ДА ИМАШ ЩАСТИЕ НЯМА!!! СТИВЪН ХОКИНГ Е ИМАЛ МНОГО ПАРИ НО С ТЯХ НЕ Е МОЖЕЛ ДА СИ КУПИ ЗДРАВЕ!
9
1
 
12
 
! Отговори
неук преди 3 години
ИЗМАМНО чувство, за контрол. Докато не им се стъжни. В един момент. Така, че парите да не могат да им помогнат.
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости ---най-известният милиардер сега Мъск е наркоман. Щастливите хора не се нуждаят от допълнителни удоволствия; Мъск дебелее постоянно, което пак не става при хората, които са във вътрешна хармония.Това са само повърхностни и бегли мисли, нямам време и място за задълбочен анализ. Мога да продължа и с Безос, и с други но е безсмислено.Естествено, че американците ще защитават тезата за щастието и парите - те други ценности освен парите нямат.
7
0
 
14
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 3 години
Определено смятам че учените са били доста щастливи за кратък период от време след като са получили хонорара за това изследване.Иначе вижте статистиката за най щастливите хора където на топ позиции са представители на някои от най бедните страни. Вие се сетете колко са учени тия и къде да си мушнат изследването.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам че по-богатите употребяват повече и по-качествени наркотици например в Лондон годишно се употребяват поне 11 тона скъпи наркотици а в САЩ поне 300 тона.Безспорно тези вещества водят до еуфория и щастие доказан факт е така че нормално.В САЩ всеки пети взема редовно антидепресанти които правят човек щастлив и доволен от животът.
5
2
 
6
 
! Отговори
Роберт Бърнс преди 3 години
О, златото има наистина сила!Щом можеш да купиш жена за кобила...
4
2
 
4
 
! Отговори
Роберт Бърнс преди 3 години
О, златото има наистина сила!Щом можеш да купиш жена за кобила...
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност 'горна граница' няма. Имаме примера на няколко мулти милиардера - които са готови на всякакво безчестие само и само да докопат още някой и друг милиард!
2
2
 
12
 
! Отговори
Журналист преди 3 години
Понеже никога не пишат имената на тия учени, имам въпрос:Една и съща група учени ли прави тия гениални открития?Ако да, къде е местонахождението на психиатричната клиника, където вероятно денонощно творят. Искам да направя репортаж и да им взема интервю.
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е щастие, а спокойствие. За да докарат по добър доход, трябва да търчат на няколко работни места, което със сигурност не е най-щастливото нещо.