Домашни маски за лице с авокадо, ето как да ги направите...

Освен за гуакамоле, то е чудесно и за външния вид
1
Домашни маски за лице с авокадо, ето как да ги направите...
Снимка: IStock

Авокадото е един от най-популярните плодове. Той предлага чудесно допълнение към почти всяко ястие, включително бургери, салати и смутита. Нищо чудно, че хората добавят парче авокадо към всичко, което слагат на масата. Авокадото често се свързва с голямо съдържание на мазнини, но експертите са на мнение, че те са напълно здравословни.

Кремообразният плод е богат на витамини и мощни антиоксиданти, така че още дълго време ще слушаме и ще четем за него. Освен че става за приготвянето на вкусно гуакамоле или намазване върху топъл препечен хляб, авокадото може да се похвали и с впечатляващ списък от предимства за кожата. Това се дължи именно на онези здравословни мазнини, витамини и минерали, които се съдържат в този хранителен супер плод.

Как авокадото помага на кожата?

Авокадото не само е с високо съдържание на здравословни мазнини, но и е отличен източник на витамините Е и С, които играят ключова роля за здравето и жизнеността на кожата.

Ето някои от начините, по които тези съставки ви помагат

Успокоява кожата

Според Мая Иванжеску, мазнините, съединенията и витамините, открити в авокадото, могат да помогнат за ускоряване на възстановяването на кожата и подобряване на хронични кожни заболявания като екзема и акне. Освен това, същите тези хранителни вещества могат да помогнат за подобряването на напуканата кожа и изравняване на тена.

Предпазва от увреждане

Изследвания от 2011 година показват, че авокадото съдържа съединения, които могат да помогнат за защитата на кожата от увреждане и възпаление от слънцето. Ултравиолетовото увреждане може да причини бръчки, както и други признаци на стареене и рак на кожата. Освен това, проучванията показват, че както витамин С, така и витамин Е, които се съдържат в плода, играят важна роля при защитата на кожата от окислителни щети, причинени от слънцето и други природни фактори.

Подобрява еластичността
Проучване от 2010 година с участието на над 700 жени разглежда връзката между състоянията на кожата и приема на мазнини и антиоксидантни микроелементи. Изследователите стигат до заключението, че високият прием на мазнини, особено здравословни мононенаситени, като тези в авокадото, помага за увеличаване еластичността на кожата и намаляване появата на бръчки.

Намалява черните точки

Ако имате кожа, по която често се появяват черни точки, Иванжеску казва, че почистването на лицето ви с масло от авокадо може да ви помогне с проблема. Това се дължи на антимикробните свойства в продукта. Експертът посочва, че използването на масло от авокадо като почистващо средство може да помогне на кожата ви да бъде по-еластична и хидратирана.

Подобрява цялостното здраве на кожата

Ако искате да подобрите цялостното здраве на кожата си, Иванжеску предлага да опитате отново маслото от авокадо. „Студенопресованото масло от авокадо има изобилие от антиоксиданти, растителни стерини, омега-9, минерали и витамини“, казва тя пред Healthline. Тези хранителни вещества могат да спомогнат за увеличаване производството на колаген, успокояват възпалението и премахват старите кожни клетки.

Предотвратява сухота

Авокадото е чудесен източник на биотин, който е част от витамините от В-комплекса. Известно е, че биотинът помага за предотвратяване сухотата на кожата, когато се прилага локално. Също така може да помогне срещу чуплива коса и нокти.

Как да използваме авокадото и да си направим маски в домашни условия вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари