Как изключването на въглехидратите може да ви навреди?

Метаболизмът ви може да се забави
Обновена: 8 фев 2021 18:57 | 8 фев 2021 18:56, Михаела Лазарова
4
Как изключването на въглехидратите може да ви навреди?
Снимка: Istock

Въглехидратите са сочени като виновници за наднорменото тегло, трудностите в отслабването, поддържането на стабилни нива на кръвна захар и инсулин. Ето защо много хора предпочитат просто да ги премахнат от храненето си, за да постигнат целите си.

Въглехидратите обаче имат своите незаменими функции в нашето тяло. Ето защо изключването им може да предизвика някои промени в тялото ви. Какви?

Може да се чувствате замаяни, да ви се гади

Премахването на въглехидратите от менюто в дългосрочен план може да намали енергийните ви нива, от което да последва усещане за лесна умора, замайване, гадене, главоболие, раздразнителност.

Може да ви е трудно да останете будни и активни

Въглехидратите са източниците на енергия, които нашето тяло използва във всички ежедневни дейности. Когато ги премахнете от храненето организмът се нуждае от време, за да се приучи да черпи енергия от други източници, като мазнините например. Дотогава ще се чувствате като премазани от камион през деня и ще имате нужда от сън.

Сърдечносъдовата система може да пострада

Храненето предимно с мазнини и протеини може да доведе до високи стойности на холестерол и триглицериди. Това повишава кръвното налягане и крие риск от по-нататъшни проблеми със сърдечносъдовата система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


4
Още от Ако щете - вярвайте
20 знака, че партньорът ви се нуждае от пространство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 2 седмици
Пълни глупости. Въглехидратите се делят на бързи и бавни. Бързите изгарят за около 2 часа /или по-бързо, зависи от физическата активност/, бавните - до 12 часа /пак зависи от физическата активност/.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Атанас Узонов и над 300 хилядите му последователни няма да се съгласят с това твърдение.