Полезни плодове, богати на протеини

Помагат в отслабването
17 фев 2021 20:48, Михаела Лазарова
3
Полезни плодове, богати на протеини
Снимка: Istock

Знаем, че най-богатите на протеини храни са месото, животинските и млечните продукти. Сред зеленчуците, ядките, семената също има невероятно добри източници на протеини. Но и плодовете не са за подценяване. Те са източник на въглехидрати, минерали, витамини, но някои от тях са особено богати на протеини, което е един прекрасен бонус не само към вегетарианската ви диета, ако следвате такава, но и към диетата ви изобщо, защото протеините са макронутриентите, които помагат в отслабването и изграждат всяка тъкан в човешкото тяло.

Кои са най-богатите на протеини плодове?

Можете да видите в следващите редове.

Джакфрут

Този тропически плод има особена текстура, която наподобява меко месо. Той е много богат на протеини. В 100 г от джакфрута се намират невероятните 3 грама протеин, което е добро количество, имайки предвид, че говорим за плод.

Грейпфрут

В една чаша грейпфрут се съдържат около 1,3 грама протеини. Този цитрус е богат и на витамин С, желязо и калций.

Банан

Освен добър доставчик на калий, бананите съдържат и протеини – около 1,6 грама за една чаша. В бананите се срещат още витамините А, В6 и С, както и магнезий. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Много обичам джакфрут раснал на кокал...
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В 100 г от джакфрута се намират невероятните 3 грама протеинХохохо. И трябва да изям седем килограма вместо 400 грама говеждо. Айде не, мерси...