Забравете за тези 9 неща, ако сте боядисали косата си

Какво да не правим, ако искаме добър резултат
21 фев 2021 21:06, Дарена Найденова
0
Забравете за тези 9 неща, ако сте боядисали косата си
Снимка: iStock

 2020 година беше меко казано странна. Пандемия, изолация, протести и всякакви други събития се случиха в рамките само на няколко месеца. Научихме се да живеем по-дистанцирано, да забравим за любезности като прегръдки и целувки, да се мием по-често и по-обстойно, както и да носим маски почти навсякъде. С настъпването на 2021-а обаче всички започнахме да таим надежда, че скоро всичко ще се върне в нормалния си ритъм и животът ни ще бъде такъв, какъвто го познавахме.

Постепенно започна отварянето на всички бизнеси, включително търговски центрове и фитнеси, а съвсем скоро очакваме и ресторантите да наредят своите маси. Към това прибавяме и идването на пролетта, което ни подсказва, че трябва да направим промяна във външния си вид. А какво по-видимо разнообразие от нов цвят на косата? Да, точно така, казваме ви, че е време да се боядисате.

Ако вече сте го направили и сте похарчили повече от необходимото при фризьора си, време е да запазите този цвят възможно най-дълго. Повечето от нас правят доста грешки през първата седмица след боядисването, което напълно проваля всички усилия на фризьора. Ето защо трябва да знаем как точно да се грижим за косата си, за да се радваме на цвета ѝ повече от 7 дни.

Неща, които не трябва да правите след боядисване

Не мийте косата си веднага

Всички си задаваме един и същ въпрос ден-два след боядисването: „Колко време трябва да чакам, преди да измия косата си?“. Фризьорът на знаменитости Аур Фридман казва, че правилният отговор е три дни. Според нейния колега Лео Изкиердо, тридневният период на изчакване дава достатъчно време за затваряне на кутикула и за закрепване на цвета. Ако имате планирана физическа активност ден или два след боядисването, по-добре я преместете, за да избегнете миенето на косата.

Променете графика си на къпане

За да запазите свежия цвят непокътнат възможно най-дълго фризьорката Джаки Сийбрук препоръчва да миете косата си веднъж или два пъти седмично, за да влезете в правилната рутинна грижа. Ако я миете всеки ден, вие не само измивате по малко от цвета си, но и отмивате естествените масла, необходими за овлажняването на косата и скалпа, които поддържат косъма свеж и здрав.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари