Полезни плодове, подходящи за диета

Хапвайте киви
22 фев 2021 22:42, Михаела Лазарова
1
Полезни плодове, подходящи за диета
Снимка: Istock

Плодовете са важна част от ежедневното ни хранене, дори когато спазваме диета. Понякога се объркваме в изготвянето на своя диетичен план и смятаме, че всеки плод е подходящ за отслабване. Някои плодове са с по-високо съдържание на захар и въглехидрати и това не ги прави подходящи за консумация от всеки, който иска да свали излишни килограми. Затова е добре да избираме такива, които съдържат по-малко въглехидрати и нишесте. Подходящи са кайсии, пъпеш, диня, праскови, разбира се без да се прекалява с консумацията им. Кои други нисковъглехидратни плодове ще ви помогнат да изгорите излишни калории, вижте в следващите редове.

Хапвайте киви

Кивито е един от най-подходящите плодове, когато искате да отслабнете. В 100 г плод се съдържат около 14 грама въглехидрати. Освен това кивито е богато на витамини К, Е и С, минерали като калий, фосфор и мед.

Сини сливи

Още едни плодове с малко въглехидрати, които може да добавите към вашата здравословна диета. Пресните плодове съдържат около 11 грама въглехидрати за 100 грама плод. Сините сливи са богати на фибри, калий, витамини. За предпочитане е да ги консумирате свежи, а в сушен вид не прекалявайте с консумацията им. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Цяла зима яжте дини. Ще отслабнете...