6 начина да намалите главоболието, докато работите на компютър

Ограничете захарите
1
6 начина да намалите главоболието, докато работите на компютър
Снимка: Istock

Главоболието може да ви връхлети, докато сте на работа, още повече ако работите на компютър. Светлината от монитора и съсредоточаването на погледа в светещия екран през целия ден може да направи главоболията ви по-интензивни и чести. В допълнение дразненията от заобикалящата среда могат да направят болката още по-трудна за понасяне.

Има няколко неща, които можете да направите, за да облекчите главоболието си, когато работите на компютър.

Приглушете светлината

Ярката изкуствена светлина в работното помещение може да направи главоболието по-силно и неподатливо на болкоуспокояващи медикаменти. Приглушете светлината или я угасете. За предпочитане е да седите до прозорец, откъдето да може да влиза дневна естествена светлина.

Избягвайте силни аромати

Силните аромати, дори да са приятни, могат да се окажат дразнещи за рецепторите в мозъка. Те могат да влошат главоболието и пристъпите на мигрена. За да облекчите главоболието и да разредите честотата на пристъпите, избягвайте силни парфюми и ароматизатори.

Пийте повече вода и не пропускайте хранения

Когато ви боли главата вероятно не ви е до ядене. Но е важно да се храните здравословно, да избягвате вредни храни и да не гладувате. В някои храни се съдържат важни вещества, като триптофан например, който при метаболизиране се трансформира в серотонин – хормона на щастието. Този хормон има способността да подобрява настроението, да се бори със стреса, но и да намалява тензионното главоболие.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
драмите на работещия-беден дълг роб, член на стадото