Слаба, но мазна фигура или skinny-fat

Кои са рисковете да се причислите към skinny-fat
13
Слаба, но мазна фигура или skinny-fat
Снимка: Istock

Невинаги слабата фигура е истински слаба. При много хора се наблюдава така наречения феномен слаба, но мазна фигура или skinny-fat на английски език, откъдето идва и този термин. Визуалният изглед на тялото понякога може да лъже. Това, че човек е видимо слаб не означава автоматично, че подкожните му мазнини са малко. Това има отношение не само към визията, но и към здравето. Когато подкожните мазнини са в излишък, това може да доведе до редица здравословни проблеми.

Skinny-fat е термин, който няма нищо общо със стандартите за красота. Може да имате тънка и стройна фигура на пръв поглед и да изглеждате прекрасно, но съотношението между мускулна и мастна тъкан в тялото ви да е в полза на мастната. Разбира се, не в границите, в които е при затлъстелите хора, но все пак това може да има своите здравни рискове.

Хората със слаба, но мазна фигура са изложени на не по-малък риск за здравето от тези с видимо наднормено тегло, според доктор Ишварлал Джалал, специалист от клиниката за изследвания на атеросклероза и метаболитни заболявания към UC Davis Health System, цитиран от healthdigest.com. Според изследване на Университета в Мичиган, хората с фигура skinny-fat имат медицински проблеми, свързани с тези на затлъстелите хора, като високи нива на холестерол и кръвна захар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 3 години
До 11/Men/Айде по-кротко с генерализирането. Аз съм веган (от няколко години) и вегетарианец (цял живот) и имам доста мускулеста, релефна и атлетична фигура. Нито съм skinny, нито съм fat. 166/56 кг., към 20-22% мазнини и тичам маратони. А да.... и НЕ тормозя останалите, че не са вегани - личен избор е.
11
3
 
10
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Повечето вегани, които съм виждал са така - никаква мускулна маса, отпуснати без енергия. Освен когато разбира се не трябва да кажат колко лоши са нормалните хора - тогава адреналина явно им скача до небето и цялата злоба изригва. После пак започват да вегетират.
10
1
 
6
 
! Отговори
дебелебед преди 3 години
Това състояние се нарича дебелокожие и се среща най-вече в парламента и МС.Сигурно се дължи на някоя съставка в депутатските кюфтета.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, форумните мъдреци пак са изцвъкали компетентното си мнение отдолу. Кой ви знае и вас какви сте, ама иначе много придирчиви. Важното е да сме здрави.
8
5
 
15
 
! Отговори
Вмимавайте мъже преди 3 години
Опасни подвеждащи трикове използват мазните жени. Слагат си оформящи еластични дрехи, които притискат и оформят силуета и разпределят тлъстините. Когато отидете в стаята и почнат да се събличат тогава лъсна голата истина дори и на тъмно не могат да го скрият. Сваляйки еластичните оформящи дрехи искачат тлъстините и всичко им увисва, гърди, корем и цеулита също стряскаща и ужасяваща гледка за всеки себеуважаващ се мъж.
7
14
 
14
 
! Отговори
Ръководство за мъже преди 3 години
Като избирате жена вижте майка, сестрата как са ако са дебели и мазни няма никакъв шанс това е заложено генетично и се предава по наследство. Бягайте надалеч от такива дори и секса не си заслужава. А да не говорим и за потомство от такива само болести и грозота.
6
9
 
9
 
! Отговори
За жените преди 3 години
Те трябва да са студоустойчиви. Физиологически имат много повече натрупвания на всякъде под кожата. То и от там идва и проблема с цеулита. Почне ли се с това няма оправия жената е за смяна с по-млада.
5
3
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Я виж кви раэбирачи отдолу имаме, биологията на човекот е раэкрита. А моя ковид19 е в шок и ужаст, не энае къде да се скрие.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белия западен тлъстак е останал и без мускули със 10 см тлъстини по тялото, но разбира от демокрация много. Източните медици се чудят каква диагноза да поставят на белия западен ***. Засега са се спрели на описанието: слабо-дебели и със три полови признака, на всеки 2 месеца ходят да се ваксинарат и ходят с 3 маски наведнъж на устата.
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2. Според мен става въпрос за това, какво кльопаш и плюскаш. Може да си слаб, ама люпаш ли банички, сладко, хляб, макарони, картофи, ориз, демек яко въглехидрати, може да има висок холестерол и проблеми като дебел човек. Мускулите не са важни за здравето, колкото храната която ядеш.
2
1
 
20
 
! Отговори
do 1 преди 3 години
Не е същото. Можеш да нямаш коремче и да си мазен без да си личи. Става дума за пропорциите мускули - мазнини.
1
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме си много хубав български термин за това skinny-fat и той е... дръжте се... "бирено шкембе". Или както тук му казвате политически коректно: "наедряло коремче". Хахахах.