Хапвайте малини за здрава кожа и силен имунитет

Те са и с ниско съдържание на калории
Обновена: 10 мар 2021 22:01 | 10 мар 2021 22:00, Михаела Лазарова
5
Хапвайте малини за здрава кожа и силен имунитет
Снимка: Istock

Малините са невероятно апетитен, вкусен и сладък плод с множество ползи за организма и здравето. Техните сладост и вкус са любими на мнозина. Подходящи са за сладкиши, десерти, кремове, салати, за включване в сокове и гарнитури. Но вкусовите им качества не са единственото, заради което заслужават да бъдат консумирани често.

Една порция малини или около една чаша е заредена с голямо количество фибри – около 50% от необходимото количество за деня. Този плод е с нисък гликемичен индекс, което го прави чудесен за поддържане на стабилни нива на кръвна захар и инсулин.

Една чаша малини на ден допринася и за поддържане на силна имунна система. В това количество малини се съдържа около 50% от необходимото количество витамин С за деня, което е особено важно за добрия имунитет.

Малините са прекрасен източник на манган, витамин К и Е, витамини от група В, желязо, магнезий, фосфор, калий и мед. Това ги прави полезни за кожата, нервната система, кръвоносната система, храносмилателната система.

Малините са едни от най-богатите на антиоксиданти плодове. Те играят съществена роля в намаляване на възпалението в тялото и борбата с оксидативния стрес, който свободните радикали причиняват, повишавайки риска от хронични дегенеративни и ракови заболявания. Ако редовно включвате малините в менюто си, ще се радвате на противовъзпалителния им ефект.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: малинивитаминиплодове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Какви малини по никое си време?:)) На какви хапчета сте?:)))
1
0
 
8
 
! Отговори
Кътьо преди 3 години
Да бяхте след три месеца я пуснали статията.