Как задържането на негативните емоции ни вреди?

Вредите на здравето си
11 мар 2021 20:34, Михаела Лазарова
8
Как задържането на негативните емоции ни вреди?
Снимка: Istock

Всекидневно сме изложени на различни ситуации. Неприятните сякаш се задържат в съзнанието ни за по-дълго време. Преживяваме мълчаливо случващото се, не споделяме своите чувства и така всичко се превръща в една негативна емоция. Тя с времето може да се развие във вредно поведение. Вижте три причини да не задържате в себе си негативните емоции.

Негативните емоции стават по-силни

Отказът да ги приемете и тяхното потискане не помага да се отървете от тях. Съхранявайки ги, те се натрупват във времето, задълбочават се и накрая могат да ви поразят със страшна сила. Според западни изследвания, изразяването на негативните емоции може да доведе до по-стабилно психическо състояние.

Ето защо, за да намалим вредите от негативните емоции е важно да ги изразяваме открито и честно. От друга страна, задържането им може да доведе до повишаване на стреса, безпокойството, по-интензивна реакция към нови негативни емоции, негативността да ни завладее напълно и да ни е трудно да бъдем положителни.

Ще ви изолират

Често се срамуваме или страхуваме да споделим нашите емоции, смятайки че другите няма да ни разберат или ще се отдалечат от нас. Невинаги е така. Премълчаните емоции създават излъчване, променят поведението ни и хората край нас усещат това. Дори и да не могат да „четат мислите ни“, те усещат енергията, която излъчваме и тогава се отдръпват от нас.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: депресиястресемоции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
blagodarenie na gospod nyamamae takiva no sas sigornos imma hora sas takiva
4
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
loso piskategi tezi negativi dori da se opitvat da vi gi vnushavat a tova se pravi postoyanno tuk vav medite bezrezultatni opiti dano nema takiva kade se hvastat na glupostite tuk
3
1
 
0
 
! Отговори
НЕВМЕНЯЕМ преди 3 години
На мен ми навреди глобалното затопляне. Зелето ми се вмириса и сега вони!
2
2
 
0
 
! Отговори
някъв преди 3 години
докато има чалга няма такива емоции ;)
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Негативните емоции" трябва да се задържат, поне в градския транспорт.Иначе се надушват, дори през маската.