Съвети за здрав сън

Кои са те
19 мар 2021 13:57, Ивета Иванова
11
Съвети за здрав сън
Снимка: Pexels

Ако сънят ви е накъсан и неспокоен, ще бъдете изцедени постоянно, няма да имате енергия и трудно ще се фокусирате над ученето или работата. Затова, задължително трябва да си осигурявате здрав и спокоен сън, който да е около 8 часа. Така ще бъдете по-спокойни, продуктивни и в по-хубаво настроение. Как да постигнете това? Ето няколко съвета от британския "Cosmopolitan".

Режим на спане
 
Най-важното е да имате някаква рутина. Това значи да опитате да си лягате по едно и също време всяка вечер и да се събуждате в един и същи час сутрин. Организма на човека обича да има такова регулиране. Като експерти дори казват, че е по-важно да се събуждате по едно и също време всяка сутрин, а в заспиването - може да има разлика в няколко минути или половин час. Ако не сте се наспали добре или сте спали малко през нощта, често си позволявате да спите следобед или привечер - когато имате възможност. Но това е вредно, тъй като заблуждава мозъка, че не му трябва режим и че не му е необходим само един по-продължителен и качествен сън за денонощие. А ако редовно се успивате, това ви прави по-изморени и все по-трудно ще ставате, когато алармата звъни, обяснява Стефани Ромизевски, експерт по сън.
 
Спете на хладно
 
Едно от основните правила на добрия и качествен сън е да спите в помещение, което е добре проветрено, не прекалено затоплено и дори леко хладно. Когато ви е по-хладно ще заспите по-лесно. Важно е и да сте спокойни, отпуснати.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: здравесънспане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой, къпане и нещо сладко.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв магнезий, за здрав сън? Важното е интериора, подходящи нощни шкафчета, другото е Пунта Мара.
7
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 5Магнезият е важен за нервната система, и съответно за добър сън.Може да се използва и мелатонин.Трябва да се внимава с алкохола - прекалената му консумация води до безсъние.Добре е да се спи на хладно наистина, стига да сте добре завити и да не ви е студено.Главата трябва да е на хладно - да се охлажда мозъка!
6
3
 
5
 
! Отговори
Сънчо преди 3 години
Краката в хладка или студена вода.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е пролетно време да се взимат витамини и минерали.Те действат добре и на нервите и за здрав сън.
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само редовен с....кс преди лягане
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кекс, кекс и пак кекс.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След здрава тренировка се спи най добре,но българския народ като глава от населението са скарани със спорта!!
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моят съвет е всички тези лигли и лигльовци, които не могат да спят, да отидат на полето да изорат една нива с лопатата и тогава да видим няма ли да спят. Ако пак не могат да заспят, с лопатата по главата и тогава ще заспят.