Съвети за справяне със стреса заради новините около COVID-19

Ето какво да направите
26 мар 2021 20:08, Ивета Иванова
11
Съвети за справяне със стреса заради новините около COVID-19
Снимка: Pexels

 Вече повече от година водеща новина по всички медии - телевизии, радиостанции, вестници, списания, информационни сайтове, е пандемията от коронавирус. Постоянно има данни за новите заразени, за протичането на болестта и симптомите, за смъртните случаи, за ваксините, за мерките, както и прогнози за развитието на пандемията и т.н. Често експерти гостуват в предаванията, които се излъчват вечер, за да анализират информацията, а и много новини за COVID-19 се постват в социалните мрежи. Ако сте се изморили от тази информация и тя влияе зле на психичното ви здраве, ето някои съвети от британския "Cosmopolitan".

Фокусирайте се над хубавите спомени
 
Негативните и стряскащи заглавия в последните месеци развалят настроението ви, карат ви да се тревожите и може да ви донесат други лоши спомени, дори не такива, свързани с пандемията. Опитайте да си спомните за щастливите моменти - ваканции в планината, на морето, събирания с приятели за различни поводи, екскурзии, смешни разговори с близки, които се провели. Хубаво е да правите това и преди сън, за да се успокоите. Може и да си представите как сега сте на плажа и слънчевите лъчи ви галят - така тялото ще освободи хормони на щастието, които ще ви направят по-спокойни и ще се чувствате добре.
 
Стойте навън или си починете от новините вкъщи
 
Естествено, трябва да ограничим срещите с много хора и да не се събираме с голяма компания, но може да ходите на разходки, за да се разсеяте от новините и да релаксирате. Оставете телефона, спрете телевизора, когато сте вкъщи, релаксирайте, правете йога, медитирайте, почивайте си истински. Може да престанете да следвате определени страници в социалните мрежи, за да не виждате негативните данни, или да последвате повече страници, които постват сладки снимки - на животинчета, например. Разходките сред природата също ще ви освежат, а вкъщи може да се заемете с ново хоби - готвене, рисуване, четене и т.н.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Нина преди 3 години
Брат се подигра на сестра си / моя много близка приятелка/, когато се ваксинира с Ковид ваксина заради работата си, като я попита дали си е написала завещанието, но месец по-късно той се разболя и тази седмица почина от Ковид. Тази седмица починаха и още двама познати.
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам да моля за любимата си
6
6
 
7
 
! Отговори
Орангутана преди 3 години
Забранявам ви да се ваксинирате и да ходите с маски!Кой го набарам да си мие ръцете, да му мисли!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярваме на фалши новини спокойно немма дерт и сме си мн мн спокойни
4
1
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Съвети эа нещо което съм иэмислил нещъ.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мараба антиваксъри и други уплашени шушомиги!Как сте? Живи ли сте?НИКАКВО ВАКСИНИРАНЕ! Иначе - не отговарям.Появява се шуга зад ушите от ваксините!
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А... каквото каже Румбата!Ако каже да ходя на Бузлуджа - отивам.Ако каже да протестирам - отивам.Ама да плаща повечко бе. Оня от топлите страни давал много пари!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ми дреме нито за ковид, нито за ваксини а още по малко за истеричните ковидХаховци и ваксъри. Да *** дано.