Авиокомпании превръщат паркирани самолети в ресторанти

Първокласна трапеза в паркиран самолет струва към 540 долара
7
Авиокомпании превръщат паркирани самолети в ресторанти
Снимка: БГНЕС

Някои авиокомпании по света превръщат принудително паркираните си самолети в ресторанти. Aвиокомпания в Япония предлага първокласна трапеза в паркиран самолет на цена от 540 долара, съобщава BBC.

All Nippon Airways (ANA) започна да предлагат услугата в сряда и добави още слотове за април, след като местата бързо се разпродадоха.

Редица авиокомпании обмислят творчески какво да правят със заземените си самолети по време на пандемията. Глобалната авиациионна индустрия е изправена пред най-голямото си предизвикателство за оцеляване на фона на строги карантинни и пътнически ограничения, които вече са осакатили сериозно някои превозвачи.

Мнозина са измислили креативни начини да инкасират приходи, като „полетите до никъде“ се оказват популярни, заедно с трапезата на борда в приземени самолети.

През октомври Singapore Airlines предложи на мераклиите възможността да обядват на борда на "Еърбъс" A380, паркиран на главното летище в града. Въпреки цената, която е до 380 паунда, първите две дати за ползване на "авиокухнята" бяха разпродадени в рамките на половин час.

Идеята на ANA се осъществява в Boeing 777, паркиран на летище Ханеда в Токио, съобщава БГНЕС.

Докато седалка в първа класа струва 59 800 йени, хапващите могат да изберат по-евтино изживяване в бизнес класа за 29 800 йени. Идеята за „ресторант с крила“ е замислена от служители, които искат да използват по-добре паркирания самолет.

Миналата седмица British Airways също направи първото си „земно” меню чрез своя кетъринг партньор DO & Co, въпреки че тези ястия са за доставка по домовете. Има избор от четири различни комплекта, всеки стигащ за двама клиенти, като цените започват от 80 паунда.

В четвъртък австралийското правителство пусна своя пакет от 1,2 милиарда долара, целящ да накара хората да харчат за вътрешни пътувания. Схемата ще намали наполовина цената на близо 800 000 самолетни билета и ще продължи до края на юли.

Qantas, Virgin Atlantic и Jetstar пуснаха билети на половин цена за повече от 20 дестинации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Най - добре курници за щастливи кокошки.!.
6
0
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Хората са креативни,търсят варианти,не реват само...
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за компенсация ресторантите се превръщат в самолети.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си: "Аре та водя да поседим в самолета, без да излети, да хапнем и да си ходим". Хахахах. Коя няма да се навие? Хахахах. Ба тоа ужс!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами доста тъ_па идея... То не само авиокомпаниите имат проблеми с бизнеса си, заради мерките, а и ресторантьорите, така че "от трън та на глог"... По-добре да ги направят "къщи" за гости хахаха ... "самолети за гости"... :)
2
1
 
7
 
! Отговори
Ана преди 3 години
А как минават граница и митница? Много ми е интересно. Повечето самолети са на паркинг в зона, която е строго охранявана и до там се минава граничен контрол и проверки.
1
0
 
4
 
! Отговори
селянин преди 3 години
нема ли пръжоли по 1000$ гола вода са па тияза протокола мако е множко за пенсийката ми