Джакфрут - за какво е полезен екзотичният плод?

Джакфрут е изпълнен с антиоксиданти
0
Джакфрут - за какво е полезен екзотичният плод?
Снимка: istock

Джакфрут е екзотичен плод, който се смята за най-големия плод сред всички. Той може да достигне до почти 55 килограма. Плодът расте на тропическо дърво, което е ендемично за Азия и обикновено се среща в районите на Малайзия, Тайланд и Индия.

Вкусът на джакфрут е много странен. Може да се опише като смесица между ябълка, манго, ананас, банан. Богат източник е на хранителни вещества, които подобряват състоянието на кожата, косата, цялостния външен вид на лицето.

Какви са ползите от консумацията на джакфрут?

Джакфрут е изпълнен с антиоксиданти, които се борят със свободните радикали. Те оказват вредно влияние не само на кожата, но и на цялото тяло. Антиоксидантите в джакфрут се борят с тях и намаляват възпалението и преждевременното стареене на клетките.

Може да намали възпалението и акнето

Благодарение на антиоксидантите в джакфрута, възпалението в кожата, причиняващо раздразнения и акне може да намалее. В този плод се съдържат и големи количества витамин А, който е мощен антиоксидант и е важен за кожата и косата, като намалява уврежданията в тях.

Джакфрут може да помогне на косата ви да се справи със сухотата и чупливостта. Наличието на витамин С и А в този плод може да допринесе за възвръщане на блясъка в косъма, както и неговата жизненост. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: кожаакневитамин С
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари