Кандидат-депутат в Мексико започна кампанията си в ковчег

Това било жест на солидарност към хилядите загинали в пандемията
7 апр 2021 13:51,
9
Кандидат-депутат в Мексико започна кампанията си в ковчег
Снимка: БГНЕС

Кандидат-депутат в мексиканския парламент стартира предизборната си кампания в ковчег, за да изрази солидарност с хилядите загинали в пандемията от коронавируса и свързаното с картелите насилие.

Карлос Майорга, кандидат за долната камара на парламента от партията Encuentro Solidario в северната част на Чихуахуа, заяви, че изпраща послание към политиците, че хората умират "поради тяхното безразличие".

Майорга пристигна на предизборен митинг в позлатен ковчег на мост между мексиканския граничен град Сиудад Хуарес и Ел Пасо, Тексас.

Той беше придружен от сътрудниците си, носещи лични предпазни средства и букети цветя, за да привлече вниманието към жертвите на коронавируса в Мексико, които вече са над 200 000 души.

"Политиците мълчат за високите нива на организираната престъпност. Те мълчат за хаотичната ситуация около коронавируса", каза Майорга.

Повече от 300 000 души са били убити в Мексико, откакто правителството въвлече армията във войната срещу наркокартелите през 2006 г., сочат официални данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
fact преди 3 години
браво,браво,браво.мексико, обичаме те.
5
0
 
3
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Добре се подиграват,а бойко кога и той ?
4
1
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Когато имаш за комшии (САЩ) циркаджии-рано или късно и ТИ (Мексико) ставаш циркаджия)) Явно е заразно))) Тръмп беше пълен клоун -Байдън не му остъпва с непознаването на дъщерите си и кълбетата по стълбата на Правителственият самолет)) нашите патреоте-ако знаеха че ще спечелят изборите ако се яват в ковчези-щяха веднага да го направят-Накрая се получи една 'патреотска македонска престрелка' в която всички се самоубиха -остана един жив който се самоуби с хапчета))мухахахахахах
3
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА НЕ Е СЪПРИЧАСТНОСТ А ПОДИГРАВКА!
2
2
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Само дано не завърши кампанията си там откъдето я е почнал...
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е явно имало по-*** народ от нашия.