Рецептата Dnes: Спанак със сьомга и два вида сусам

Вижте как я приготвя шеф Васил Апостолов
12 апр 2021 09:21, Александър Попов
3
Рецептата Dnes: Спанак със сьомга и два вида сусам
Снимка: MyChoice

Ако търсите идея за здравословно хапване в периода на пореден локдаун, поставете показалеца си на кулинарната карта на Азия. Главният готвач на ресторанти MyChoice шеф Васил Апостолов споделя рецепта за салата с едамаме – млади соеви зърна, японската алтернатива на зелен боб. Богати на желязо, калций и витамини А и C, зрънцата на едамамето са супер източник фибри и добър помощник в диетичния ви режим.

Необходими продукти за 4 порции:

·     Портокали - 1/2  бр.

·     Грейпфрут - 1/2  бр.

·     Чери домати - 8 бр., нарязани на две

·     Едемаме зърна -1 ч.л.

·     Пресен бейби спанак  - 180 гр.

·     Зеле червено - 300 гр.

·     Моркови - 2 бр.

·     Сьомга филе – 200 гр.

·     Сол на вкус

·     Соев сос - 3 с.л.

·     Горчица - ½ с.л

·     Сусамено масло - 2 с.л.

·     Царевично олио - 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Нарежете сьомгата на малки правоъгълници, овкусете я със сол, оваляйте я в двата вида сусам и я запечете на сух тиган от всчики страни до готовност.

Обелете морковите и с помощта на белачка ги направете на тънки ленти.

Зелето нарежете на тънак жулиен.

Обелете цитрусите и с помощта на остър нож ги филетирайте така, че да излезнат само филенцата без ципата.

За соса:

Разбъркайте соевия сос, горчицата, царевичното и сусамено масло  до получавана на хомогенна смес. В подходящ съд объркайте внимателно спанака, едемамето зелето, морковите, чери доматите, филенцата портокал и грейпфрут. Овкусете ги с дресинга.

Сервирайте и добавете филенцата от сьомга.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
шефф преди 1 месец
Когато готвиш на отворен прозорец и отвън косят ;)