4 ефективни кардиоупражнения за вкъщи

Не ви трябва скъпо и луксозно оборудване
28 апр 2021 04:00, Михаела Лазарова
10
4 ефективни кардиоупражнения за вкъщи
Снимка: istock

Кардиотренировките са много важни за отслабването, изчистването на мазнините от тялото и поддържането на здрава сърдечносъдова система. Можете да правите кардио вкъщи, стига да знаете кои са най-добрите упражнения за домашно кардио. Това ви носи удобство, но и много ефективен начин да тренирате. Не ви трябва скъпо и луксозно оборудване. Достатъчен е комфортът и пространството на дома ви, а резултатите ще дойдат, стига да сте постоянни.

Кои са най-добрите кардиоупражнения за вкъщи?

Скачане на въже

При интензивно и непрекъснато скачане на въже в продължение на 20 минути изгаряте приблизително около 220 калории. Това е един бърз начин да направите кардиотренировка, вместо да тичате навън цял час или да карате велоергометър. Можете да използвате въжето за скачане навсякъде, дори когато сте на почивка или пътувате.

Тъй като скачането на въже е натоварващо за ставите и кръста, трябва да сте внимателни и да започнете с по-малко времетраене, докато свикнете на напрежението. В началото ще се задъхвате повече, затова не започвайте направо с изтощителните и продължителни тренировки.

Джъмпинг джакс

Упражнението „Джъмпинг джакс“ е много лесно и може да се изпълнява навсякъде. Не ви трябва никакво оборудване. За 10 минути изгаряте приблизително 110 калории, което го прави много ефективно. Изпълнява се, като скачате с разтворени встрани крака и същевременно вдигате ръцете над главата. Тъй като това упражнение е натоварващо ще са ви нужни подходящи спортни обувки, за да не натоварвате краката прекомерно.

Най-ефективни са интервалните изпълнения на Джъмпинг джакс. Редувайте 30 до 60 секунди скокове с 15-20 секунди почивка. Направете 3-4 повторения. Не надвишавайте продължителност от 30 минути, защото има риск да претоварите сърцето.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


10
Още по темата: спортдиетаотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 1 месец
Хахаха, хората вече ги е страх да коментират под тези заглавия, че модъра само това чака- раздава го на "света вода ненапита" и всякакви предложения за кардио между мъж и жена са лична обида за моралните му -атлантически ценности.