5 начина да стегнете кожата на врата

Нанасяйте слънцезащита върху шията
Обновена: 6 май 2021 09:11 | 6 май 2021 09:11, Михаела Лазарова
2
5 начина да стегнете кожата на врата
Снимка: istock

С напредване на възрастта кожата губи еластичността си. Отслабването също е фактор за нарушаването на нейната структура, еластичност и гладък свеж вид. Кожата на врата е една от уязвимите зони, които притесняват много жени. Тя е видима и може да ви накара да изглеждате дори по-възрастни, ако е отпусната и набръчкана. Има някои начини да въздействате на кожата на шията, така че да намалите отпускането и увисването ѝ преди да сте прибегнали до хирургични намеси.

Какво можете да направите, за да намалите увисването на кожата на шията?

Използвайте продукти за поддържане на еластичността на кожата

Преди всичко е важно всяка дама да запомни, че е важно да се грижи за кожата си не само от челюстта нагоре, а и надолу. Много жени забравят да нанасят необходимата грижа върху шията, а наблягат само върху лицето. Вратът се нуждае от хидратиране, подхранване, ексфолиране и постоянна грижа също толкова, колкото и лицето.

По отношение стимулацията на производството на колаген и обновяването на клетките на кожата ретиноидите са незаменим помощник. Включването им в рутината в грижата за кожата е добър начин да подобрите състоянието ѝ и да забавите процесите на стареене.

Стимулирайте производството на колаген

Насърчаването на синтеза на колаген е от съществено значение в борбата със стареенето на кожата на шията. С всяка изминала година от живота ни синтезът на колаген намалява и това е естествен физиологичен процес. Можете да му противодействате, като обмислите хранителни добавки с хидролизиран колаген, който се усвоява най-добре от тялото. Той съдейства за изграждането на еластин и фибрилин – едни от най-важните молекули за изграждане на кожата.

* Важно е да се консултирате с лекар, преди да взимате каквито и да е хранителни добавки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кожабръчкиколаген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пластична операция и ставаш на 25 години от 70.Излишната кожа (увисналата) се премахва, и се опъва останалата. Няма как от 70 да станеш на 25 ...;)) Всеки иска да е безсмъртен...Само фармацевтичните компаний печелят от кремчета. И всички ги купуват и наистина понякога имам бабички на на 26 години ..;))Добре че е фармацевтиката.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а с въженце става ли?