Полихидроксилна киселина - как помага на кожата?

Ето ползите от нея
6 май 2021 22:10, Ивета Иванова
1
Полихидроксилна киселина - как помага на кожата?
Снимка: Pexels

 Дамите използват гликолна киселина, салицилова киселина или лактична киселина, за да се борят с много кожни проблеми - акне, тъмни петна, бръчки. Но тези продукти може да са агресивни към чувствителната кожа. Тогава решението е една друга киселина, която не е толкова популярна, но пък е с прекрасни свойства - полихидроксилната.

Тя нежно премахва мъртвите кожни клетки, като предизвиква минимално дразнене на кожата. Ето какво разкрива Никил Дингра, дерматолог в САЩ, за този продукт пред американския "Cosmopolitan". 

Какво е полихидроксилната киселина?
 
Полихидроксилните киселини са химически ексфолианти, каквито са също гликолната, лактичната и салициловата киселини. Но полихидроксилните са по-нежни и щадящи кожата, в сравнение с другите. Това е така, защото те са направени от по-големи молекули и не проникват в кожата толкова дълбоко, обяснява специалистът. Те изравняват текстурата на кожата и я карат да сияе. Освен това, помагат на другите козметични продукти да проникнат в кожата по-добре и така да са по-ефективни. Полихидроксилните киселини предизвикват по-малко дразнене на кожата, в сравнение с другите. Най-известните полихидроксилни киселини са глюконолактон, галактуронова киселина и лактобионова киселина. Тези три киселини се съдържат в серуми за кожа, овлажнители и тонери за лице.

Как помага на кожата?
 
Всеки може да се възползва от свойствата на тази киселина - най-вече от нежното ексфолиране. Но тя е най-добра за хората с чувствителна кожа, за които другите видове киселини са прекалено агресивни и предизвикват обриви и дразнене на кожата. Полихидроксилните киселини също хидратират по-добре кожата и са подходящи за хора със суха кожа. Ако обаче се борите с акне, вероятно салициловата киселина и гликолната киселина ще ви помогнат повече. Но полихидроксилната киселина е чудесна за лекуване на тъмни петна и белези, след като пъпките изчезнат, но останат следи от тях. Те не предизвикват обриви.
 

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още утре га са съмне бегам у аптеката да си кюпя таз киселина.