За какво е полезно маслото от черен кимион?

Може да помогне и за по-бързото заздравяване на рани
11 май 2021 22:39, Михаела Лазарова
5
За какво е полезно маслото от черен кимион?
Снимка: istock

Черният кимион е растение с красиво цъфтящи цветове. Вирее в Близкия изток, Източна Европа и Западна Азия. То ражда малки черни семена, които се използват от векове заради потенциално лечебните им свойства.

Етеричното масло от черен кимион има невероятни качества. То се използва от древни времена в традиционната медицина на много народи. Въпреки че няма стабилни медицински проучвания и доказателства за неговите ползи, маслото от черен кимион се счита за полезно в облекчаването на болки в гърдите и за понижаване на кръвното налягане, пише WebMD.

Маслото от черен кимион може да се прилага външно върху кожата или върху скалпа и косата в зависимост от мястото, което искате да третирате. То има свойството да помага в облекчаването на кожни раздразнения и състояния като псориазис, екзема, дерматит, акне.

Маслото от черен кимион може да допринесе в балансирането на холестерола. То може да се приема и вътрешно, не само външно. Богато е на ненаситени мастни киселини, които могат да повлияят благоприятно нивата на холестерола в кръвта, като балансират нивата им.

Черният кимион се смята и за средство за успокояване на болките при ревматоиден артрит. Това заболяване се характеризира с болки и скованост, които могат да намалеят при употреба на масло от черен кимион.

Маслото от черния кимион може да облекчи и астма. Подходящо е за добавяне към инхалации за освобождаване на дихателните пътища и отпускане на дишането при астматичен пристъп.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най е полезно за тези които го произвеждат!
3
1
 
2
 
! Отговори
Варел преди 2 години
Това масло употребява за смазване на двигателя, скоростната кутия и други подвижни части на черния камион.
2
6
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Пише се камьон!!!
1
6
 
6
 
! Отговори
мисля, че преди 2 години
ако употребеваш масло от черен кимион, фекалиите ти ще са малко по-тъмни и по-ароматни:)