3 причини защо рухвате под напрежение

Какви са те?
30 май 2021 23:00, Екип на Tialoto.bg
25
3 причини защо рухвате под напрежение
Снимка: Istockphoto

 Когато са поставени под напрежение, много хора буквално се панират и не могат да направят нищо. Те се затварят в себе си, блокират и вместо да намерят решение, задълбават в своите страхове и несигурност, което ги саботира не само на работното място, а и в личен план. Защо се получава така?

Разконцентрирани сте от собствените си тревоги 

Една от основните причини е, че под напрежение, се вглъбявате в страховете си и спирате да мислите за задачата/ситуацията. Вместо рационално да вземете решение за действие и да прецените как да се справите, вие се фокусирате върху трудността ѝ, липсата на време и започвате веднага да оправдавате пред себе си защо не можете да я изпълните. Мислите за провал са сред най-страшните и те смразяват мозъка ви и ви възпират от действие. 

Премисляте отново и отново 

С много мислене идват и многото негативни сценарии и в един момент усещате, че се задушавате и нямате полезен ход. Ако се вглъбите само в конкретен елемент от ситуацията, вие губите цялата картинка и не можете да структурирате план за действие. В такива моменти често отказвате и помощ от други хора, които имат по-обективна преценка и могат да ви помогнат. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: напрежение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Елтехник преди 2 години
Основни причини: стара инсталация, слаби бушони, късо съединение.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напрежението само по себе си е основна и достатъчна причина. Всички описани "причини" с тази "статия" са всъщност следствия.