Ретинол, витамин С... Кои съставки не бива да смесвате?

Ето съветите на дерматолози
31
Ретинол, витамин С... Кои съставки не бива да смесвате?
IStockphoto

Някои неща просто са предназначени да бъдат заедно. Бихме могли да изброим няколко, но ще оставим въображението ви да си свърши работата. Други пък са по-добре сами, особено когато става въпрос за продукти за грижа за кожата.

Мощни съставки като ретинол, витамин С, бензоил пероксид и дори някои киселини изискват да бъдат само те в центъра на вниманието. Споделянето на сцената може да доведе до голяма драма под формата на зачервяване, временно оцветяване, раздразнение или просто липса на желани резултати. „Има толкова много страхотни активни съставки и може да изглежда, че използването на комбинация от тях ще ви даде по-добри резултати, но това невинаги е така“, казва дерматологът Ийгън Чан пред Allure.
 
Не сте сигурни дали козметичните ви продукти у дома трябва да се смесват? Е, Чан и други дерматолози споделят кои съставки за грижа за кожата не бива да се използват заедно, както и алтернативни решения за по-красив външен вид.

1. Ретинол и витамин С
 
Тези ефикасни съставки могат да изсветлят тена ви и да помогнат за избледняването на тъмните петна, но в тандем няма да свършат добра работа. Единственото нещо, което ще причинят, е неудобство за вас и лицето ви. И двете активни вещества имат потенциал да раздразнят кожата и затова трябва да избягвате комбинирането им.
 
Намалете зачервяването до минимум като държите любимите си серуми с ретинол и витамин С на различни страни. Включете витамин С във вашата сутрешна рутина, тъй като той функционира по-добре през деня. Ретинолът е най-подходящ за вашата вечерна разкрасителна процедура, тъй като слънчевата светлина може да разгради по-бързо продукта.
 
Като алтернатива, койевата киселина е най-добрият ви избор за комбинация с ретинол или витамин С за оптимални изсветляващи ползи. Тя прави чудеса в дневните и нощните процедури, като намалява появата на хиперпигментация.

2. Витамин С и алфа-хидрокси киселини
 
Сертифицираният дерматолог Мари Джин предупреждава за използването на това дуо, тъй като то може да предизвика дразнене. Затова тя съветва да използвате витамин С сутрин, а продуктите с алфа-хидрокси киселини да оставите за преди лягане.
 

Източник: Tialoto.bg

31
Още от Ако щете - вярвайте
Наръчник на футболния фен и... да не се цакаме с топла бира
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
ан преди 1 седмица
Като се смесят, получавате силни позиви за гадене и повръщане, като при ранна бременност.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бира и водка не смесвам ! Принцип !
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гентамицин с джибромицин.