Двегодишно момиче с IQ 146 e най-младият член на Менса

Тя се учи да чете преди да влезе в яслата
9 юни 2021 20:00, Нели Христова
126
Двегодишно момиче с IQ 146 e най-младият член на Менса

Двегодишната Каши Куест става най-младия член на "Менса" в Америка с коефициент на интелигентност 146.

Уменията на малкото дете включват назоваване на всички елементи в периодичната таблица, идентифициране на всички 50 щата, тяхната форма и местоположение, изучаване на испански език и дешифриране на модели, според родителите й. Каши се учи да чете преди дори да е влязла в детската градина.

"Винаги ни е показвала склонността си да изследва заобикалящата я среда и да задава въпроса "Защо", казва бащата на Каши Девън пред CNN. "Ако тя не познава нещо, веднага иска да знае какво е и как функционира и след като го научи, го прилага."

Семейството й каза, че щом Каше изрича първата си дума, уменията й се развиват бързо. Скоро тя започва да използва изречения, които съдържат пет или повече думи, а с всеки изминал ден родителите й се убеждават, че дъщеря им е по-напреднала интелектуално за възрастта си.

Тя не е обикновено дете

"Педиатърът й също го забелязва. Когато, при прегледа на Каши на 18 месеца, й разказах как тя помни цифри, форми и цветовее и поисках нейната перспектива за всичко това, лекарката ми каза, че е невероятно и е  нещо, което си струва да се разгледа", казва майката на Каши Сукджит.

Затова родителите й решили да я заведат при психолог, който администрира теста на Менса. Резултатът? Според родителите й Каши има IQ от 146.

За да се присъединят към Менса, кандидатите трябва да отбележат над 98% при стандартен тест за интелигентност.

"Мисля, че най-голямата ни цел беше да се уверим, че й даваме всичко, от което тя се нуждае по отношение на нейното развитие, естественото любопитство и нейното разположение", обяснява майка й.

Семейството се фокусира върху напредъка на Каши и й казва, че се гордее с нея, когато тя се разочарова, че не може да изпълни някоя задача. В замяна Каши показва емоционалната си интелигентност, като също ги насърчава.

"Ако ме види да се опитвам да отворя буркан с кисели краставички, тя ще дойде и ще каже: "Татко, толкова се гордея с теб!", споделя баща й.

Създаване на предучилищно заведение, което да помогне за нейния напредък

Друг начин, по който те насърчават напредъка на Каши, е чрез създаването на група за деца в предучилищна възраст.

Сукджит има опит в образованието и между работата с Каши у дома и необходимостта, създадена в тяхната общност заради пандемията, се ражда Modern Schoolhouse

"Тя е на две и трябва да е с деца на нейната възраст и да не я оказва натиск да бъде по-възрастна, отколкото трябва или да действа като по-възрастна, отколкото трябва", обяснява майка й.

Предучилищната отворя врати през октомври с 12 деца. Семейството се надява да намерят по-голяма сграда, за да съкратят списъка на чакащите.

Умишлената комуникация е от ключово значение

С толкова напреднало дете родителите на Каши казват, че не общуват по различен начин с нея.

Те обаче се учат да пресмятат добре думите и комуникацията си, тъй като тя може да ги държи отговорни за това, което казват. Каши прави това, като им го повтаря.

"Научи ни на търпение и как да общуваме с нея. Ние сме много наясно с думите, които използваме с Каши и как обясняваме нещата", казва Сукджит. "Определено ни научи как да бъдем по-добри комуникатори помежду си и колективно като семейство, защото всички ние трябва да сме на една и съща страница."

Въпреки че искат да я насърчат да учи, всички нейни умения са в нейно собствено темпо. Каши задава тон и потапя пръстите си във всички теми, които иска да научи, обясняват те. Тя отразява и уменията на родителите си.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това дете има капацитета на всички от Продай България и Мутри вътре в парламента взетинзаедно
77
1
 
6
 
! Отговори
Генейчето на мама преди 2 години
Няма лошо в това родителите да смятат децата си за вундеркинди, но който е поне виждал тестовете на Менса знае че знанията които трябва да покажеш при решаването им надхвърлят значително уменията на това дете. Умът му не е достатъчно развит за да бъде потвърдена някаква интелигентност. Няма член на Менса който би се наел да даде потвърждение за успешно направен тест само по разпознаване на фигури и знаци от Менделеевата таблица. Признавам амбициите на майката , но ще трябва да почака още ...
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига завиждахте! Браво на детето, дано реализира потенцоала си!
75
2
 
4
 
! Отговори
Лорд Менчев преди 2 години
Както всички други обществени организации и частни компании, Менса също има нужда от финансиране . За някой долар в повече можеш да станеш почетен член на Менса и да ти дадат почетна грамота за каквото си искаш IQ . Много актьори и политици го направиха ... Добре дошли в реалноста . Днес можеш да станеш собственик на лунен парцел... да получиш удостоверение че имаш кралско потекло и да ти дадат титла Лорд ... можеш да си напазаруваш цял наръч дипломи за Енженер, доктор, психУлог, математик .....
74
3
 
6
 
! Отговори
Имаме новина ... преди 2 години
Хм, това си е наистина новина . Белите деца , които имат подобни умения на тези години са толкова много, че не са нищо сензационно и представляващо интерес за медиите . Все едно да четеш новина как слънцето изгряло тази сутрин, но ..... афроамериканче което познава цифрите и е назубрило знаците от менделеевата таблица ..... е те това наистина новина . Направо е уникално като кокоши зъб и световните медии трябва задължително да разкажат за него .
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Уменията на малкото дете включват назоваване на всички елементи в периодичната таблица, идентифициране на всички 50 щата, тяхната форма и местоположение, изучаване на испански език и дешифриране на модели ...."".... според родителите й."
72
2
 
9
 
! Отговори
хаха преди 2 години
сега разбирам откъде при братята идват културните особености и защо се женят на 12-13 год. Те всички са гении, изпреварили времето си.
71
3
 
9
 
! Отговори
Чичо Дарвин преди 2 години
Това мамунче след 14 години ще е голямо лошо разгонено неггро, което ще роди още 2-3 като него. Ще говори на мада фака и ще шмърка бели лиини всеки петък вечер.
70
3
 
4
 
! Отговори
Четейки статията преди 2 години
Усещам, че някой ни взема за балъци! В нея има немалко несъответствия! Статията е фейк!За сведение - като ученик можех да напиша (без грешка) символите на 92 (от 105) химични елемента и как се изграждат електронните слоеве на химичните елементи(по периоди). Физиката ми куцаше! Но през 70-те, нашите учебници бяха доста сериозни. Учили са ме създателите или консултантите на редица учебници и учебни помагала, но тогава критериите на обучение и оценка бяха други!
69
2
 
12
 
! Отговори
Не глЕдай а ВИЖ ... преди 2 години
Очевидно манипулативна статия . Малката НЕ Е член на Менса , само е минала някой от тестовете им при психолог, като не съобщават крайния резултат а само предположенията на мама и тати ..... ВСЪЩНОСТ тези които могат да извличат информация от текст / Менса IQ поне 55 / ще им стане ясно че статията всъщност е РЕКЛАМА НА ЧАСТНОТО УЧИЛИЩЕ за предучилищно обучение НА МАМА . Малката умница се явява един вид ПРИМЕР за педагожките способности на мама . Успех на амбициозната и находчива мама.
68
0
 
3
 
! Отговори
И Мадона преди 2 години
е с IQ 170, ама повече я интересува с кой ще се изчyka! Може да си интелигентен в една област, ама в друга да си бая глупав.
67
1
 
1
 
! Отговори
Може да си преди 2 години
Много умен(всичко е до време), но нямаш ли домашно възпитание - полза никаква, избиване на комплекси. Навремето бях в "Клуба на знаещите", събирахме се и с "Менса"(през 90-те, всъщност създаден е от членове на нашия Клуб). Та когато се зададеше въпрос, Менсаджиите мълчаха(за да не изръсят някоя глупост) - накрая изглеждаха доста тъпо. Опитвахме се да ги приобщим. Хващали сме доста простотии в тестовете за "Менса"! Карали са ме многократно да положа тест за "Менса" - не ми е приоритет.
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стана е умна, защото м.а.й.к.а и е пушила много крек на кристали.
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Либерални тъпотии. Байдън падна от кеф.
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това дете е почти на три, като го гледам, а показаното с ежедневни занимания се постига. Според родителите...,но е член на Менса...., нещо в изказа ли имаше проблем? Моето дете сигурно нямаше такъв капацитет, но тази възраст беше вече без памперс. Аман от медийни преиначавания, 3 годишни инфлуенсъри и родители жадни за слава.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СНН съвсем са закопали дъното! На тези безкрайни безмерни глупотевици, кото от 100 километра смърдят на долнопробна пропаганда, няма да повярва дори умнокрасивитета!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено ме разсмяхте с тая публикация! Брилянтно чувство за хумор!
61
7
 
3
 
! Отговори
Куна преди 2 години
Завистта човешка може да блокира и човек , и цяла нация. Абе що не можете да се зарадвате на нещо ...дори да е мъъъничко по-добро от дебилясовото потомство, на т.н. техно-прогрес.
60
2
 
11
 
! Отговори
Пълна Каша преди 2 години
Според родителите й Каши има IQ от 146..... Ахааа, тя НЯМА такъв коефициент ама родителите и ей така "на око" преценили че е поне толкова .... минумум. А вероятно умниците от Менса все още дори не са срещали "малкия гении" на мама и тати ...
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам скоро и репортаж за едногодишния Хасан гения *** с IQ 160.