Кои са трите типа любовни връзки?

Вижте вашата към кой тип спада
12 юни 2021 22:20, Михаела Лазарова
10
Кои са трите типа любовни връзки?
Снимка: istock

Всяка връзка има своите етапи. Страстната любов, влюбването, стабилността, развитието, кризите и преодоляването им са само част от тези етапи. През каквито и етапи да преминава връзката ви, тя най-вероятно влиза в някой от типовете връзки, на които се делят най-основно отношенията между партньорите.

Колкото и трудно да е връзките да бъдат вкарани в точни рамки и да бъдат категоризирани, все пак може да се каже най-основно, че съществуват три типа връзки. Ето ги и тях.

Традиционна връзка

Традиционните връзки са най-познати и обхващат повечето видове взаимоотношения. Тези връзки са съсредоточени върху общите интереси и ценности, и са база за повечето бракове. Много хора смятат, че общите интереси и ценности са най-основната база, върху която да стъпи една сериозна връзка или брак. Ето защо традиционните връзки наблягат на това повече отколкото на личностното израстване поотделно и заедно във връзката.

В традиционните отношения обикновено партньорите не се стараят да подобрят психологическата си нагласа и не работят толкова за духовното си израстване като двойка. Те наблягат повече на постигането на общите цели – създаване на семейство, деца, постигане на добра кариера, осигуряваща необходимото материално състояние за отглеждане на деца и поддържане на семейството.

Това съвсем не означава, че традиционните двойки не са свързани с емоционално ниво. Просто при тях по-застъпено е задоволяването на нуждите на всеки от партньорите, както и на семейството като цяло. Когато се появят децата, те обикновено стават център на света на двойката. Много често такива двойки се разпадат с времето. Дори да не стигнат до развод, емоционалната им отдалеченост нараства все повече с времето, тъй като партньорството им е на друго ниво, небазирано на идеята за сродната душа.

Много двойки се чувстват сигурни и по-защитени в традиционния тип връзка. Всичко, от което смятат, че имат нужда, е грижа и спокойствие. Такъв тип хора могат да останат на това ниво завинаги. Не се нуждаят от друг тип развитие. Достатъчен им е мирът и спокойствието в семейството.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано се оправиш, братле, благодаря че сподели опита си с нас!
7
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 6. БЛАГОДАРЯ ! Та искам да ви кажа ,женете се ! Не му мислете много.Каквото е писано да стане,ще стане.Бях укоряван навремето че съм замърсил кръвта на рода с жена от азиатски произход.Хич не ми пукаше.Роди ми един син.А искаше поне още 3-4 деца.Викам и да бе ,да ми изядът и ушите.С годините разбрах че съм грешал.Можеше да бъда баща поне на две деца.Сега вече е късно.Имам онкологично заболяване Я живея година две още я не.
6
1
 
8
 
! Отговори
SS преди 2 години
5 Продължение ! Та искам да питам авторката на статията това какъв вид връзка е ? Защото не ги разбирам много тия работи.Имам щаслив и хармоничен брак с жена от жълтата раса почти 27год.Когато дойде в Бг-я не знаеше и дума на български.Сега дърдори повече от мен.И да псува може.Преди брака освен че я познавах не съм имал никакви интимни отношения с нея.В страната и секса преди брака е позор.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
SS, жив и здрав да си и щастлив семеен живот!
4
0
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
Много мислите ! Жена ми тръгна от другия край на света с мен като ми каза идвам с теб.Попитах я знаеш ли какъв съм ? Тя отговори ти си българин.А знаеш ли къде е България ? Някъде в Европа.Викам и -ми хубаво. И я взех със себе си.Във Виена и дадох 500$ и и казах че може да остане и да мине за бежанка от гражд.война в страната и.Тя се разплака и ми каза - Не ме оставяй.И аз пак - ми хубаво и хоп в България.Тука искаха да я ексрадират и и казах че ще се оженя за нея.И тя -ми хубаво! И така 27год.
3
2
 
0
 
! Отговори
Граници преди 2 години
Това не са три типа любовни връзки, а различни степени на припокриване на общи интереси. Любовта и любовната връзка често нямат нищо общо. Семействата се създават след като обществото им е наговорило лъжи за живота и се разпадат рано или късно. Често след смъртта на съпруг бабата се отрича с думите че е глупачка да се омъжи, историята няма добър край. Няма сродни души, има отчаяни и изплашени от самотата несродни души, които са принудени да се примиряват и приемат всичко което им се сервира.
2
3
 
6
 
! Отговори
Пешо Канибала преди 2 години
1. Мъжко и женско.2. Женско и женско.3. Мъжко и мъжко.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И някои от нас още търсим сродните си души...