Как да се грижите за кожата си в 20-те си години?

За да предотвратите появата на бръчки по-късно
14 юни 2021 23:30, Иванка Гъркова
1
 Как да се грижите за кожата си в 20-те си години?
Снимка: iStock

Отпуснатата кожа, фините линии и бръчките са неща, на които повечето млади дами не обръщат внимание. Все пак, за какво да внимавате, когато сте все още на 20 години? Тогава всичко във външния вид трябва да е наред, да не изисква използването на хиляди продукти и кожата да блести по естествен начин. За съжаление, нещата не са толкова прости.

След преминаването на 20-те ни години започваме да виждаме признаците на стареене и чак тогава се замисляме нали няма начин да ги заличим. За съжалание, по това време вече ще е късно за правилната грижа и просто ще трябва да приемем бръчките, фините линии и другите напомняния, че вече не сме първа младост. Именно затова дерматолозите винаги казват, че най-доброто решение за избягване на бръчките, е да започнете да се борите с тях преди да се появят.

Кожата ви ще остарее естествено през годините, като процесът обикновено започва в края на двадесетте или началото на тридесетте години. "През това време производството на колаген започва да намалява, което води до по-тънка кожа. Има и намалено функциониране на потните и мастните жлези, така че кожата ни става все по-суха", казва дерматологът Ейми Перлмутър пред SELF.

През двадесетте ни години рутината против стареене трябва да бъде фокусирана върху превенцията. Когато станете на четиридесет, тогава трябва да мислите за корекция. Що се отнася до борбата с последиците от стареенето, основното нещо, което трябва да направите, е да блокирате въздействието на външни фактори като замърсяване и UV лъчи.
Правилната грижа за кожата по времето, когато тя губи способността да произвежда колаген, масло и пот, ще й гарантира по-добро остаряване, по-малко бръчки и по-голяма еласичност за дълъг период от време.

Ето няколко съвета за това как да се грижите за кожата си по време на 20-те си години

1. Слънцезащитен крем всеки ден

Ако искате да забавите процеса на стареене, най-добре е да включите слънцезащитен крем в сутрешната си рутинна грижа за кожата. Дерматологът Мона Гохара казва, че 90% от преждевременното стареене идват от незащитено излагане на UV лъчи. Слънцезащитните продукти не трябва да се носят само през лятото, тъй като слънцето има вредно въздействие дори и през зимата или в облачни дни.

"От съществено значение е да се предпазваме по всяко време, защото случайното излагане на слънце винаги е налице, независимо от сезона, и допринася за преждевременното стареене на кожата", казва дерматологът Елизабет Хейл. Тя допълва, всеки здравословен режим включва използването на слънцезащитен продукт всеки ден през цялата година.

2. Мийте лицето и ексфолиране

Ежедневното миене на лицето може да ви се струва елементарно, но това е чудесен начин да се грижите за кожата. Така премахвате замърсяванията, мръсотията и мъртвите кожни клетки, които се натрупват в порите всеки ден. "Ако не се измиете и не ексфолирате, тогава всички останали продукти, които използвате, няма да проникнат в кожата. Ще седят върху нея като слой прах", казва Гохара.

Най-добрата рутина за почистване на лицето е използването на вода и сапун. Но ако все пак искате да използвате козметичен продукт, съветът на експертите е да потърсите такива с овлажняващи съставки.

Ексфолирането на кожата ви също ще помогне да я освободите от вредни агенти като мъртви клетки и замърсявания от околната среда. В същото време ще помогнете за ежедневното обновяване на колагена, което е чудесен начин да се борите със стареенето. "Химичните ексфолианти премахват горните слоеве на кожата, като по този начин отслабват липидите, които ги свързват. Така премахват мъртвите и вредни кожни клетки, разкривайки нови и здрави", казва дерматологът Денди Енгелман пред SELF.

3. Без грим в леглото

От време на време всички се прибираме вкъщи, чувствайки се толкова изморени, че направо си лягаме без да сваляме грима. Ако това обаче ви се случва повече от един път на месец, влошавате качеството на кожата си и я тласкате към преждевременно стареене. "Това може да блокира порите, оставяйки мръсотията запечатана вътре", казва дерматологът Денис Грос. Също така може да допринесе за натрупване на бактерии и да се превърне в огнища на акне.

4. Витамин С и антиоксиданти

Започнете да използвате продукти, които съдържат витамин С или други антиоксиданти. Те помагат за предотвратяване на преждевременно стареене, като се борят с окислителни щети, появявайки се при излагане на ултравиолетови лъчи и замърсяване на околната среда.

Антиоксидантите са химични съединения, които помагат в борбата със свободните радикали, които причиняват стареене. Въпреки че може да ги намерите и в козметични продукти, те също се съдържат естествено в много плодове и зеленчуци, така че диетата, коята включва тези храни, е ефективен и естествен начин за защита на кожата от стареене.

Вижте другите съвети за грижа за кожата в 20-те години в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мажете лицето с лимон , витамин ц натурално