Наръчник на футболния фен и... да не се цакаме с топла бира

Едно е сигурно - от 11 юни до 11 юли Европа ще е футбол!
Обновена: 15 юни 2021 10:03 | 14 юни 2021 16:08, Александър Попов
10
Наръчник на футболния фен и... да не се цакаме с топла бира
Снимка: БГНЕС

Евро 2020 вече започна и навлиза в разгара си. Едно по-различно европейско първенство, което започна година по-късно заради пандемията. Тя още не е приключила, но добрата новина е, че стадионите в различни европейски градове допускат фенове.

Едно е сигурно - от 11 юни до 11 юли Европа ще е футбол!

Най-страстните отново ще са по трибуните, за съжаление България пропуска за пореден път този форум. Това обаче не означава, че българските привърженици няма да са по стадионите.

Тази година форматът е различен и футболните двубои ще се проведат в Лондон, Мюнхен, Рим, Баку, Санкт Петербург, Букурещ, Амстердам, Севиля, Будапеща, Глазгоу и Копенхаген. За първи път мачове от финалния турнир ще има на територията на Азербайджан, Русия, Румъния, Унгария, Шотландия и Дания.

Родните фенове, които вече са се сдобили с билет могат да направят резервациите си на самолетни билети или да напълнят резервоарите на колите си до по-близки дестинации като Букурещ и Будапеща.

По-различните фенове

Има една порода футболни запалянковци, които подкрепят своя любим клубен и национален отбор независимо от всичко. Те с до стадиона дори и без билет, ей така - да усетят атмосферата и да дадат своята морална подкрепа. Само преди дни бяха показани двама братя от Манчестър, които пропътуваха разстоянието до Порто, Португалия, без да имат пропуск за заветния финал за Шампионската лига. Ще има такива и в европейските градове през следващия месец. Ще има и българи, които ще бъдат част от Евро 2020, макар и само като туристи. А няма нищо по-хубаво да съчетаеш страстта с почивката. Можете да си набележите един от градовете-домакини и освен да станете част от футболната атмосфера, да разгледате уникални забележителности. Ако не сте предвидили в бюджета подобни разходи, лесно можете да си купите самолетни билети и да си купите най-необходимото за пътуването с шопинг картата на Unicredit Bulbank.

Евро 2020 - изпитание за връзката и брака

Голямата част от българските фенове обаче ще проследят европейското първенство по футбол у нас. И през този месец ще бъдат поставени на изпитание приятелства, връзки и бракове.

"Пас, стреляй, гооооол! Съдията е... наш човек!". Подобни реплики ще властват у дома или в заведенията, ще има скандирания.

Ако една връзка, в която единият не харесва футбола, оцелее след един такъв голям форум в продължение на месец, то е гаранция ще бъде здрава и в други сериозни изпитания.

Ако половинката ви научи имената на 22-ата на терена, само за да ви впечатли, не печели никой. Да, може да получи някаква похвала, но нищо хубаво не се ражда насила. По-добре още отсега сключете "договор" за футболния месец, който да бъде изгоден и за двете страни. За фена ще има мачове и спокойствие от излишни ангажименти, а другата половинка може да се възползва да вкара нейните желания след 11 юли.

Задължителните елементи

Хубав футбол се гледа на хубав екран. Ако телевизорът ви е за смяна, няма по-удобен повод да го направите. В магазините предлагат куп промоции, просто го съобразете с вашия бюджет. При нужда от финансова помощ, можете да се възползвате от шопинг карта и да разсрочите парите за своята покупка. А и в крайна сметка това си е инвестиция, която ще продължи да ви радва и след края на Евро 2020. Можете да се замислите за нов телевизор и ако имате само един у дома. Защото не всеки може да издържи 6 часа футбол на ден. А и мачът може да съвпадне с любимия сериал или предаване на половинката или децата.

Хладилникът ще поеме допълнителна тежест през този месец. Освен традиционната храна ще трябва да се намери място за студената бира, мезета и салати. Сега е подходящият момент да си купите нов, ако смятате, че вашият е за смяна и няма "да се справи" с футболните ви изисквания. Огледайте се за оферти и действайте.

Каквото и да си говорим, футболните преживявания трябва да се споделят. Най-добре с приятели. Но не ги канете през всичките дни само у дома. Редувайте се да си ходите на гости, гледайте някои от мачовете навън - емоциите ще са по-различни, а и няма да натоварвате емоционално и финансово само една къща.

Накрая ви предлагаме един наръчник, който ще бъде в помощ на футболния фен, който не е на стадиона, а и не само на него:

1. Футболът сближава, но най-добре да го гледате с приятели. В семейството не винаги е така. Избухването на една засада, гол или нарушение може да предизвика дрязги.

2. Не се сърдете на съпругата/съпруга или гаджето, че не знаят какво е VAR. Оставете ги да се отдадат на свое хоби, не са длъжни да бъдат до вас. Все пак в първата фаза на първенството има по три мача на ден, така че 6 часа раздяла може да се отрази и на тях толкова добре.

3. Не превръщайте своята половинка в готвач и сервитьор по време на мачовете. Пригответе си всичко необходимо за трапезата още преди първия съдийски сигнал. Ако накарате партньора да ви реже салата, докато викате за гол или изпуснато положение, ръката й с ножа "неволно" може да почне да потреперва.

3. Хубавият футбол трябва да се гледа на хубав екран, независимо дали у дома или в заведение.

4. Броенето на калории се отлага. Бирата, картофките, хубавото мезе са неизменна част от менюто на запаления фен. Ако качите някой килограм отгоре, не се притеснявайте - времето след 11 юли е ваше.

5. Ако имате деца - обсъдете с половинката още отсега как да разпределите времето си, за да няма сръдни, когато мачовете вече "чукат" на телевизора. Защото има вероятност татко да не чува нищо извън коментатора, децата могат и да не разберат защо е ядосан, ако неговият отбор губи. Знаем, че подобно изключване при мама е далеч по-рядко, да не кажем невъзможно.

6. Хладилникът винаги трябва да е зареден. Нали не си представяте любител на футбола, който вече е в плен на играта и да му кажете "Ходи напазарувай!". Скандалът е в кърпа вързан! А когато казваме, че хладилникът трябва да е зареден - в това влиза включително и всичко, което ще се консумира по време на мачовете. Времето между полувремената не винаги стигат да отидете да си купите още бира или пък нещо за хапване.

7. Ако някой у дома или в компанията не харесва футбол - няма нищо лошо да го заяви. Така ще се избегнат бъдещи недоразумения. И няма да ви се налага да демонстрирате престорен интерес, който бързо ще бъде разкрит.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: shoppingcard
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпно съдийство! УЕФА е мафия.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От целия турлюгювеч, разбрах че трябва да си купя нови телевизор и хладилник че да ми събра чипса
2
1
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
Саше, освен рекламата, нищо друго не ти се получи. Поне един мач изгледай
1
3
 
8
 
! Отговори
Баце преди 2 години
Доста "непринудена" реклама на шопинг карта на уникредит булбанк... и като цяло доста *** статия.