Най-честите грешки, които се допускат със сладките картофи

Съхранявате нарязаните сладки картофи без вода
24 юни 2021 00:00, Михаела Лазарова
6
Най-честите грешки, които се допускат със сладките картофи
Снимка: istock

Сладките картофи са сладки, вкусни и много полезни. Те са чудесна алтернатива на обикновените традиционни картофи за онези, които се опитват да ги избягват заради твърде голямото количество въглехидрати в тях.

С купуването и приготвянето на сладките картофи обаче можете да допуснете някои грешки, които ще ви попречат да се насладите изцяло на богатството им от вкусове и хранителни вещества.

Кои са най-честите грешки, които се допускат със сладките картофи?

Купувате сладки картофи с черни точки и наранявания

Петната по сладките картофи, нараняванията и натъртванията по тях могат да предизвикат по-бързото им разваляне. Тези дефекти проникват бързо навътре в тъканта на картофа, като влошават качеството му и предизвикват гниене навътре в картофа. А това ви поставя пред предизвикателството да дълбаете, за да ги почистите. Скъсява и срокът им на консумация.

Съхранявате ги в хладилника

Сладките картофи не трябва да се съхраняват в хладилник. Това променя структурата на клетките и тъканите им, като ги прави особено твърди в центъра. Ако ги съхранявате на сухо и защитено от слънцето място, ще се радвате на повече наситен със сладост вкус и повече мекота.

Не ги четкате, когато ги измивате

Сладките картофи имат грапава и неравна структура на кората. Там се събират остатъци от пръст и бактерии, които е добре да почистите щателно преди да сготвите картофите. Не забравяйте да четкате с четка под течаща вода, когато миете сладките картофи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
ХА, ХА, ХА... преди 1 месец
ЧЕ ТЕ СА ПО-СКЪПИ ОТ ПЪРЖОЛИТЕ, БРЯ! ЯЖТЕ СИ ГИ! АЗ ЩЕ СИ КУПУВАМ БЪЛГАРСКИ!
5
2
 
17
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 1 месец
Начи, няма да ви направя трафика и няма да вляза в аз жената. Най голямата грешка със сладките картофи е, че ги купуват балъците в БГ на 6 кинта килото. В Германия са по 1 евро.
4
2
 
1
 
! Отговори
Пояснение преди 1 месец
В България стигат като едрина до 0.5 макс. до 2,0 kg, докато в тропиците - до 10,0 макс. до 15, 0 kg.
3
1
 
9
 
! Отговори
"Сладките преди 1 месец
Картофи" са кореноплодни, реално не са картофи и нямат нищо общо с тях и със семейство картофови."Сладките картофи" са вид ипомея(грамофонче). Могат да се ядат както сурови(на салата), така и варени или печени. Имат вкус на тиква, но като цена са много по-скъпи от тиквата. При отглеждането им се изисква доста вода. В България стигат като едрина до 0.5 ÷ 2 kg, докато в тропиците - до 10 ÷ 15 kg.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Сладките картофи са сладки"Гениално!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Язе кът по проз ги беля, не ги четкам.