Фон дьо тен, сенки, грунд... Как да поставяте правилно грима си?

Ето няколко бюти съвета, които ще са ви от полза
30 юни 2021 02:00, Дарена Найденова
2
Фон дьо тен, сенки, грунд... Как да поставяте правилно грима си?
IStockphoto

Гърбът на бутилката за фон дьо тен може да ви даде някаква насока как да нанесете проукта, но определено не показва къде той попада в рутината ви. 

Последователността за нанасяне на грим е сложна тема, най-вече защото има различни мнения относно това кой продукт първо трябва да попадне на лицето ви. Но ако ви е писнало да се стресирате кога да сложите коректор или дали трябва да очертаете очите си преди да нанесете фон дьо тен, попаднали сте на правилното място. 
 
За да премахне всякакви обърквания относно правилния ред за нанасяне на грим, гримьорът Нийл Шибели се притичва на помощ. Той разказва дали наистина ни е необходим грунд, кога трябва да посегнем към палитрата със сенки и много други полезни съвети.
 
Първа стъпка: Грижа за кожата
 
Колко пъти сте чели за важността на подготовката на кожата преди нанасянето на грим? Разбира се, съветът най-вероятно ви е втръснал, но тази стъпка не трябва да се пренебрегва. "Винаги започвам с грижа за кожата и грунд", обяснява Шибели пред InStyle. 
 
Докато точните продукти ще варират в зависимост от типа и нуждите на всяка кожа, задълбочената рутинна грижа за кожата помага на грима да прилепва по-добре, намалява шансовете за размазване и дори може да помогне на визията ви да изглежда по-блестяща. "Обикновено започвам с хидратиращ или луминесциращ крем за очи и добър балсам за устни", казва гримьорът. След това се насочва към овлажнител или хидратиращ грунд, ако клиентът му има мазна кожа и по-омекотяващ овлажнител, ако човекът има суха кожа. 
 
Втора стъпка: Грунд
 
Използването на грунд не е задължително, но Шинели обича да го включва в рутината си. Продуктът попада точно след рутинната грижа за кожата, след като лицето е почистено и готово за преобразяване. Мазните типове кожа могат да се облагодетелстват от качествата на грунда, които намаляват производството на масло. Друг вид от продукта пък е специално направен, за да помогне на лицето да изглежда по-блестящо, хидратирано и дори да подобри цвета на фон дьо тена. 
 
Трета стъпка: Очите
 
Добре, това правило също не е задължително, но има сериозни основания да направите околоочния грим и този на веждите преди да посегнете към другите продукти. "Обикновено го правя преди да нанеса фон дьо тена. Правя го, защото мога да почистя под очите, ако направя грешка и няма да наруша целостта на коректора или фон дьо тена", казва Шинели. 
 

Източник: Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Драго преди 2 години
Чакайте сега - фон дьо Тен не беше ли някакъв граф от средновековието?!