Какво да знаем при избор на ъглов диван?

Вижте как по-лесно да се ориентирате в многобройните оферти
Спонсорирано съдържание | Обновена: 14 юли 2021 10:38 | 14 юли 2021 10:37, Александър Попов

Меката мебел е един от най-важните елементи при обзавеждането на дома ни. Тя трябва да "гали окото" ни и да бъде комфортна, защото често това е мястото, на което се отдаваме на заслужена почивка.

Ъгловите дивани са най-предпочитани, но какво съветват експертите преди да влезете в магазина, където наистина можете да се объркате от големия избор, стилове, материи и цветове?

Те се предлагат в най-различни форми и размери, може да се състоят от отделни модули, включително да имат и функции за сън. Последните са особено подходящи за по-малки жилища.

Още в началото определете бюджет, който можете да осигурите за ъглов диван. Това е основният и най-лесен начин да стесните кръга за избор.

На второ място трябва да знаете размера на мястото, на което искате да го сложите. Тук грешки не трябва да се допускат, защото всички следващи съвети ще останат без особено знаечение. Имайте предвид, че не всички предлагани модели могат да бъдат направени по желание на клиента.

Ъгловите дивани са подходящи предимно за свободните ъгли. Има хора, които ги използват за зониране на стаята или хола, но в този случай заемат повече от необходимото място. Специалистите съветват, ако сте решили диванът ви да бъде нещо като разделител и да не бъде до стената - да използвате прав модел.

Материал

Когато говорим за класика и лукс веднага на преден план излиза кожата. Поддържат се лесно, но пък са по-скъпи като цена. Когато става въпрос за удобство и комфорт не трябва да се подминава плюша, особено, ако прекарвате много време у дома.

Тенденциите през последните години е да се залага все повече на еко материали. Собствениците на домашни любимци пък не бива да пренебрегват велура, който се откроява със своята здравина.

В зависимост от функционалността на ъгловия диван, материала и качеството на изработка варират и цените им.

Цветове

Тенденциите при цветовете се сменят всяка година, но все пак всичко опира до личен вкус и цветовете, които сте избрали за вашия дом.

Черното си остава класика, но според специалистите то вече е изместено от сивото. Сивата и бежовата гама създават усещане за стил, комфорт и домашен уют. Именно те са водещи в еко стила, който се налага все повече в интериорния дизайн. Сивото и бежовото се съчетават лесно и с останалите мебели в дома.

По-смелите могат да заложат на тъмно и светло синьо, оранжево, които също са в тренда през 2021 г.

Смело може да експериментирате с цветовете, тъй като ъгловите дивани са чудесна възможност да придадете акцент в обзавеждането ви.

Специалистите съветват да бъдете внимателни в избори на цвят, защото ъгловият диван не се сменя през месец и е важно да мислите в перспектива. Ако искате да придадете допълнителни акценти - декоративните възглавници са чудесни за тази цел.

Ъглови дивани на крачета?

В сайта на  Мебели Виденов можете да откриете ъглови дивани на крачета, които набират все по-голяма популярност, инспирирани от скандинавския стил. Какви са техните предимства? Още от пръв поглед създават визуална представа за повече пространство и въздух в помещението, а почистването под и около тях става много лесно.

Тенденциите в интериорния дизайн се променят с течение на времето, но основният момент в обзавеждането си остава предпочитанието на клиента. А мебелните къщи правят избора ни все по-труден заради многобройните опции за форма, функционалност и не на последно място - цени.


Още по темата: ъглов диван
Още от