10 ползи от ранното ставане

Повече време за приключване на ангажиментите
16 юли 2021 22:33, Михаела Лазарова
16
10 ползи от ранното ставане
Снимка: istock

Хората се делят на типове личности според много и различни фактори. Едни от тях са ранобудните и поспаливите типове личности или така наречените „чучулиги“ и „сови“. За совите ранното ставане е истинско мъчение, но то определено има многобройни ползи. Ето и най-важните сред тях.

Защо е полезно да започнете да ставате рано?

1. Имате повече време за себе си.

Когато си легнете късно и станете късно, по-голямата част от деня вече е преминала. Така не ви остава достатъчно време да се справите с всички ангажименти през деня, а и да ви остане свободно време за вас самите. Ако ставате по-рано ще имате повече време да структурирате деня си, така че да вземете всичко от светлата част на денонощието.

2. Повече време за упражнения.

Когато станете рано ще ви е по-лесно да се събудите, да тренирате, да изпиете кафето си на спокойствие, без да бързате преди работа.

3. По-малко време в задръстване.

Трафикът сутрин е ужасен. Той може да ви забави и да развали всичките ви планове още от сутринта. Ако станете по-рано и тръгнете по-рано, това ще ви спести време и нерви.

4. Повече време за приключване на ангажиментите.

Когато правите нещата не в последния момент, а си оставяте повече време, това намалява стреса и ви прави по-продуктивни. Може да се случи, ако ставате рано и започвате деня си преди всички.

Повече по темата мож да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: спортсъвети за успех
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
аз лично не ставам преди девет /по "новото време"-десет/ часа .НЕ си позволявам и дивотията да "местя стрелките на часовника"..Но това си е мое решение....Най-сладкия сън е сутрин..Особено през лятото,когато сутрин температурите придобиват приятни стойности..Иначе,има една приказка сред "работния доообитък",както се е изразил "Менто-отнеМ-наполее.он":..:-Попитали един каква е тайната да забогатееш?..Оня отговорил:.-"Номера е сутрин да се избършеш със суха кърпа"..Тоест,да си ПРЪВ във всичко..
9
7
 
5
 
! Отговори
плебса става в 5 преди 2 години
Няма ползи, но няма и големи вреди. Рано стават само нерваците и тези дето са първа или дълга дневна смяна, т.е. плебейте..по-оправните лягат в 2-3ч и стават към 9-10 за кафенцето, когато плебейте са им приготвили закуските и всичко нужно и чакат да ги посетят оправните и продължат да ги обслужват и така е било и ще бъде..
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не можеш да се наспиш като хората няма полза от ранното ставане.
7
0
 
12
 
! Отговори
Реален живот преди 2 години
Я ставай за работа с будилник в 4,45 и блъскай здраво до 14,00, да видим колко много свободно време ще имаш. 2 часа следобеден сън го изяждат. Отделно, че цяла сутрин си ***, толкова е кофти от недоспиването. Меките офисдупета не стават рано.
6
0
 
9
 
! Отговори
Не така преди 2 години
Трагична статия, безвъзвратно загубени минути от живота ми, за да я прочета...пълна ***.... Ако някой е дал е 1 лев за този трагичен бълвоч на горката "журналистка" се е набутал зверски
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Михаела прави яко копи пейст на 1/3 от статии от аз-жената. Така взима хонорарче с прекопирани статии. Нищо че всичките са мега ***, тя си прави нандбица от 5лв и на жената и стигат.Михаелче, ела да ми обясниш за кафтофите че не разбрах
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече по темата мож да прочетете в Az-jenata.bg
3
2
 
21
 
! Отговори
Котка преди 2 години
Имаш време спокойно да пиеш кафе и после да си легнеш пак.
2
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лягам в 22 и ставам в 5 прекопавам градината и поливам зеленчуците. Почиствам на животните давам им храна и вода и отивам на строежа. На обяд се прибирам за половин час храня и поя животните и се връщам на работа. Прибирам се в 18 часа храня и поя животните почиствам им и ги доя. След това вечерям ровя се в нета и си лягам.
1
3
 
19
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
За "чучулигите" денонощието да не е по 34 часа , че имат повече време за всичко ?