Рецептата Dnes: Безглутенов хляб с оризово брашно

Мек и пухкав
16 юли 2021 09:08, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Безглутенов хляб с оризово брашно
Снимка: istock

Продукти:

225 г оризово брашно
80 г брашно от тапиока
100 г захар
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица сол
1 яйце
235 мл прясно мляко
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна форма за печене с малко мазнина. Пресейте двата вида брашно с останалите сухи съставки. В отделна купа разбийте яйцето с млякото. Направете център като кладенче в сухите съставки и на бавна струя излейте мокрите. Бавно и леко омесете меко тесто. Оформете го с потупване и го прехвърлете във формата за печене. Печете за около час или до суха клечка. Оставете хляба да почине 10 минути преди да го извадите от формата и да го разрежете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да така е! Глутена е лепило.
1
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Глутенът е вреден за всички.Прeдизвиква 55 болести.Прави го бавно и незабележимо.Предизвиква хронично възпаление в главния мозък и човек е постоянно напрегнат и изнервен и незнае откъде му идва.