Грешките при трениране, които ви пречат да отслабнете

Кои са те?
19 юли 2021 19:39, Екип на Tialoto.bg
3
Грешките при трениране, които ви пречат да отслабнете
Снимка: Istockphoto

За да отслабнете, не е достатъчно просто да се движите. Трябва да планирате внимателно тренировката си и да се сдобиете с определени навици, свързани с физическата активност. Това ще ви помогне оптимално да активирате мускулите и метаболизма си и да горите ефективно калории. 

Много хора прекарват часове наред в залата на бягащата пътека без да виждат резултати. Къде грешат?

Ето за какво да внимавате, когато спортувате, за да бъде тренировката ви продуктивна:

Не прекалявайте с протеините след тренировка

Протеините са макрохранителна съставка, която помага изграждането на мускулите. Но ако след спорт пиете протеинови шейкове, няма да постигнете по-бързо целта си да намалите теглото си. 

Средната препоръчителна доза за възрастен човек, който спортува активно е дневен прием от 1.2-2.0 г протеини на килограм тегло. Ако приемате прекалено много протеини, те започват да се складират в организма като мазнини, като същевременно се натрупва излишък от отделени аминокиселини. В дълготраен план това може да доведе до напълняване. 

Не давате всичко от себе си 

За да изгорите максимален брой калории, трябва да все поизпотите здраво. От една тренировка нищо няма да стане. Трябва да сте упорити да спортувате редовно – поне 30-40 мин всеки ден. Излизайте извън зоната си на комфорт, не трябва да ви е лесно, за да работят мускулите ви. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: отслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Не сме зодии преди 2 години
и не искаме да отслабваме, а тренировките направо ги мразим.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ключовата грешка при отслабване е само една - ядете повече от нужното. Всичко останало има пожелателен характер - сън, тренировки, стрес, работа. Какъвто и режим да имаш на сън, тренировки, колкото и да е добра обкръжаващата среда - ако плюскаш като разпран - няма да свалиш.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги - глупости ! Ако тренирате всеки ден "здраво" - най - много да претренирате и да има обратен , на очаквания ефект. Хранитлния режим , времето за възстановяване и сън заедно с тренировките са ключови !