Как да намалите конфликтите във връзката?

Опитайте се да не бъдете прекалено критични или отбранителни
17
Как да намалите конфликтите във връзката?
Снимка: Istock

Конфликтите и пререканията в една връзка са нещо, което не може да се избегне изцяло, а и не е нужно. В спора се ражда истината, според мъдростта на древните римляни. Но ако се карате прекалено много и твърде ожесточено, това може да влоши силно отношенията ви, дори да доведе връзката до край.

Ето защо да бъдете в добри отношения, дори когато се карате, е от изключително голямо значение за връзката. Постоянното враждебно отношение един към друг съсипва връзката, прави я трудна, понякога дори непоносима, като нагнетява напрежение и неодобрение към партньора.

Как да направите конфликтите си по-поносими? Как да се карате по-малко?

Не дръжте емоциите си скрити от партньора

Когато замитате проблемите под килима е нормално напрежението да се натрупва, докато достигне точка на кипене. Тогава конфликтите са по-ожесточени, защото сте насъбрали твърде много. Казвате неща, за които съжалявате после. Изваждате аргументи от отдавна забравени и отминали ситуации, които обаче сте таили в мислите си и сега ги натяквате. Това са все грешни стратегии, които влошават конфликтите и връзката.

Успокойте се, преди да обсъждате проблем

Когато сте афектирани е винаги лоша идея да започнете обсъждане на проблем. Трябва да се успокоите добре преди това, да обмислите какво ще кажете, какъв точно е проблемът и да помислите и за евентуални решения. Чак след това започнете спор, ако това се налага, но не го правете, докато сте ядосани.

Определете причината, която води до конфликти

Каквато и да е причината за възникването на конкретния спор или конфликт, под него винаги стои един изконен стремеж, борба за надмощие, която е основен двигател на неразбирателствата между партньорите в една двойка. Всеки иска да е прав. Всеки иска неговото мнение да бъде чуто, прието и да бъдат наложени неговите правила, малко или много. При някои хора егото е по-силно изявено, отколкото при други. Това обаче не пречи и при хора с по-слабо изявено его градусът на напрежението да се повишава.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Пич от класа преди 2 години
До номер 8.Добре че ти не знаеш твоята жена как съм я въртял и плющял
10
3
 
1
 
! Отговори
Пич от класа преди 2 години
Авторката може да си го набие в дупката,да и стане харно и весело.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първото и най-важно нещо: престанете да му дуднете, да се оплаквате и непрекъснато да правите драми за щяло и нещяло. Това наистина го отблъсква.
8
1
 
1
 
! Отговори
? преди 2 години
А защо авторът на статията не е избрал снимка/картинка, в която Муци се кара на мъжа, както се случва нерядко? Даже по-често.
7
1
 
1
 
! Отговори
Растата преди 2 години
До комм 8, тази "история" вече колко пъти ще я копирате. Сигурно поне десет пъти съм я чел във различните форуми. Какво, искате хората да ви завиждат и да ви помислят за плейбой ли, който е правил тройка? Не мога да разбера каква е целта, като пишете измишльотини под анонимност?
6
4
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Не си търсете жена просто! Намерете си мъж и проблемите ви ще изчезнат.
5
1
 
0
 
! Отговори
SashaVlasov преди 2 години
Готовы предложить профессиональные услуги: "Максимально быстрое устранение онлайн-сайтов конкурентов!" Это возможно?! - Практический опыт нашей компании - более десяти лет. - Используем секретные схемы. - Наращиваем большую ссылочную массу при помощи вирусных и порно ссылок. - Поисковик быстро реагирует на наши базы. - Тексты с интернет-ресурса спамятся, что делает их неуникальными. - У наших экспертов огромные возможности и многолетний практический опыт в данном направлении. Стоимость 80$ Полная отчтность. Оплата: Киви, Yandex.Money, Bitcoin, Visa, MasterCard...
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правил съм тройка с жена ми и сестра й. Малката беше тогава на 21 години яко цепеняче. Сега вече е женена и като седнем да пием с баджанака ме напушва смях само ако знае как съм я копал тази градинка преди него!
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се занинавайте с българки ?
2
4
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Щом има конфликти значи няма връзка а късо съединение. В такъв случай се прекратява лицемерието и се пие уиски, слушайки Моторхед.
1
3
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Со кротце со благо и со малко кютек :)))