Как да почистите кухнята за 5 минути?

Вижте няколко трика
15 окт 2021 01:00, Михаела Лазарова
2
Как да почистите кухнята за 5 минути?
Снимка: Istock

Ако нямате време да чистите часове наред замърсените повърхности и уреди в кухнята, не сте сами. Всяка домакиня знае колко трудоемко е чистенето на кухнята, както и колко време отнема. Затова предлагаме някои ефективни методи за бързо почистване, които ще ви станат любими.

Почистете микровълновата с лимон

Лимонът има свойството да разгражда мазнините. И тъй като микровълновата работи, като нагрява течностите и водата в храната, можете да я използвате по хитър начин. Сложете купа с вода в микровълновата. В нея сложете няколко резена лимон. Пуснете за няколко минути, докато водата започне да се изпарява и да насища цялата вътрешност на микровълновата. Лимонът ще отдели своите частици и ароматни етерични масла, като образуваният конденз ще разтвори насложилите се мазнини. След това само ще ги избършете с гъба или парцал.

Почистете стъклените чаши с ориз

Ако любимият ви сервиз за вино се е боядисал в червено, това е неприятно, защото петната от вино са упорити и не се отстраняват лесно. Не и ако използвате ориз. Напълнете половината чаша с топла вода, препарат за съдове, 1-2 лъжици оцет. Към сместа добавете и една чаша суров ориз. Похлупете чашата с чинийка или с ръка. Разклатете много добре. Разбърквайте с лъжица в продължение на още 2 минути. След това измийте по стандартния начин. Петната ще изчезнат. Ако са прекалено упорити, повторете процедурата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си наемете чистачка.