Рецептата Dnes: Тарт с круши и бадеми без глутен

Невероятно вкусен есенен сладкиш
9 ное 2021 08:52, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Тарт с круши и бадеми без глутен
Снимка: istock

Продукти:

155 г счукани бадеми
25 г безглутеново брашно микс
½ чаена лъжица бакпулвер
1 яйце, разбито
60 мл кленов сироп
2 супени лъжици кокосово масло, разтопено
1 чаена лъжица ванилия, течна
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица бадемов екстракт
680 г круши, обелени и нарязани на половини
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за тарт с мазнина. Постелете с хартия за печене.
 
Смесете счуканите бадеми с безглутеновия микс и бакпулвера. Разбъркайте добре. Разбийте яйцето, кокосовото масло, ванилията, солта и бадемовия екстракт в друга купа. Добавете ги към счуканите бадеми и брашното. Разбъркайте до получаване на тесто. Притиснете тестото в подготвената форма. Отгоре подредете нарязаните круши. Печете за 25 минути или до златисто в загрятата фурна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Ками преди 2 години
Страхотен пай. Мога да го ям постоянно без да ми омръзне. Ох
3
0
 
3
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
С тия продукти ще ми излезе едни 50 лева. Кво да се занимавам, по-добре да грабна един Сникърс.
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скъпичка рецепта. За крадливи герберуги ще да е.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откачихте с тоя глутен!