Ретроградната Венера - по-мощна от ретроградния Меркурий

Какво да очаквате през този период?
19 ное 2021 19:42, Дарена Найденова
3
Ретроградната Венера - по-мощна от ретроградния Меркурий
Снимка: IStock

Веднъж на всеки 18 месеца Венера става ретроградна. През това време отношенията и финансите се обръщат с главата надолу, докато преоценяваме и преразглеждаме начина, по който се ангажираме с другите и използваме парите си.

Този път Венера ще бъде ретроградна за 40 дни и 40 нощи в Козирог от 19 декември 2021 до 29 януари 2022 година. Въпреки това, няма да ви се наложи да чакате до следващия месец, за да усетите ефектите от явлението. Предретроградната зона вече започна, на 17 ноември, а постретроградната ще завърши на 1 март 2022 година. С две думи – очаква ни дълго пътуване.

Какво означава ретроградна Венера?

Венера – планетата на любовта и красотата, която управлява страстите, взаимоотношенията, удоволствието, изкуството и парите, е важна част от живота ни. Тя влияе върху това как се социализираме, свързваме и привличаме другите. В астрологията я търсим, за да разберем как можем да предизвикаме вдъхновение и вълнение, както и как да се насочим към дейности, които намираме за удовлетворяващи. Така че, да, ретроградната Венера може да причини много емоционални предизвикателства.

Малко повече за това как работи ретроградната Венера: Обикновено ретроградите показват обратното движение на планетите. Това не е така с Венера и Уран, защото те са единствените две планети във Слънчевата система, които се въртят в противоположна на Земята посока.

Когато настъпи ретроградността, Венера се забавя, което ни кара все повече да усещаме ефектите от нея. Сега Земята се движи по-бързо от нея, което прави ретроградността по-забележима за нас. Някои дори може да кажат, че това е по-лошо от ретрограден Меркурий поради начина, по който планетата се движи в Слънчевата система и защото е по-близо до Земята. Венера е втората планета, а ние сме третата.

Тъй като Венера управлява взаимоотношенията, парите, социалните изящества и самочувствието, това ще ни помогне да разсъждаваме върху нещата, които най-много ценим в тези области. Освен това периодът може да доведе до нов начин на мислене и справяне с междуличностните отношения или парите. Ретроградната Венера също ни кара да харчим за прищевки, след което може да се разкайваме.

И когато става въпрос за връзки, да, ретроградната Венера може да ни направи по-склонни да прекратим отношенията си, ако вече нещата са тръгнали в тази посока. Ако сте в сериозна връзка, от друга страна, периодът всъщност може да доведе до просперитет на отношенията.

Вижте още за Ретроградната Венера в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
При ретроградна Венера правя Местан, малко рокадо - ляв/десен джоб. При ретрограден Меркуруй, голям Местан, голямо рокадо - дясно на ляво рамо.
1
4
 
4
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
това е за будалите вярващи в тези невежестваастрология=шарлатанство..