Кои цветя носят късмет в дома за Коледа?

Красиви и подходящи за всеки интериор
23 дек 2021 02:00, Михаела Лазарова
0
Кои цветя носят късмет в дома за Коледа?
Снимка: Istock

 Едно от най-приятните неща на коледните празници е създаването на декорацията в дома. Украсяването на елхата, добавяне на малки детайли в интериора, празничната трапеза. Цветята винаги са част от нашите празници. Те създават настроение, а за някои от тях се смята, че носят и благоденствие. За кои цветя се смята, че носят късмет за Коледа, вижте в следващите редове.

Коледен кактус

Въпреки че кактусите не са сочени за късметлийски цветя, коледният кактус е различен, защото няма бодлички. Около Коледа, той цъфти с прекрасни цветове в червено и розово. За декорацията му в дома се смята, че носи късмет. У нас цветето се нарича коледарче или коледниче. Повече за него вижте тук.

Дърво на парите, наричано още и дървото на живота, дървото на късмета

Наред с носенето на късмет и пари в дома ви, листата на дървото на парите пречистват въздуха, което го прави чудесно допълнение към всеки дом. Според фъншуй, за да привлечем късмета в дома на Коледа и не само, въздухът трябва да бъде чист.

Орхидея

Смята се, че красивото екзотично растение орхидея привлича любовта, задълбочава приятелствата и успокоява душата. В древни времена орхидеите са били свързани с плодородието, което ги прави чудесен подарък за нови родители, ако сте поканени на гости за коледните празници или пък защо да не го подарите на себе си и дома ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари