5 стереотипа, които ни пречат да сме щастливи

Никога не искайте нищо от никого
10 фев 2022 22:30, Михаела Лазарова
11
5 стереотипа, които ни пречат да сме щастливи
Снимка: Istock

Стереотипите може би винаги ще бъдат част от живота ни. Някои могат да действат положително, докато други ни насаждат липса на увереност, понякога демотивация. За тях може да кажем, че ни теглят назад. Голяма част от тези стереотипи са възпитавани в нас – от близки, общество, училище.

Вижте кои 5 стереотипа определено ни пречат.

Връзката изисква много жертви

Всъщност любовната връзка, която се развива след време в семейство не е бойно поле, в което има жертви. В едни здравословни взаимоотношения, двама души, които се обичат, не са си съперници, а екип, отбор.

Въпреки че между тях е нормално да възникват конфликти, и двете страни трябва да са готови да ги разрешат, обръщайки достатъчно внимание на комуникацията помежду си. Любовта е грижа за другия, за връзката и тази грижа и компромиси трябва да се случват от двете страни, без да се усещат като задължение. Когато обаче някой се чувства зле от взаимоотношенията си по ред причини или смята, че няма какво повече да даде на тази връзка, по-добре е тя да бъде прекратена.

Мързелът е вреден

Зависи. Когато не се случва често, той предпазва тялото ни от претоварване. Често след мързелив ден човек става по-продуктивен, мотивиран, намира интересни решения на някои проблеми.

Никога не искайте нищо от никого

Така са възпитавани много от нас, че не е възпитано да искаш. Още един стереотип, който ни тегли назад. Това често ни спира да си поискаме увеличение на заплатата, да искаме повече щастие за себе си и да го постигнем (само защото някой ни е казал, че да искаш не е правилно), да поискаме помощ, когато ни е необходима в работата, отглеждането на децата, домакинските задължения и т. н.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 месеца
Най-мързеливи са рационализаторите !
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Томи материал на Мишето ми хареса.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вие си пречете затова ви плащат а на мен да чистя всеки по задалжени стастли ви сме хубав ден красаици
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дочетох само до първия стереотип, за да проверя дали съм под влиянието на подобни погрешни схващания - "мързелът бил вреден". Тц, подобни погрешни предубеждения нЕмам ! Надеждата крепи Човека, а Мързелът го краси ! Мързелът е Еволюционно Преимущество, Вечен Двигател на Прогреса, Източникът на Мотивация и Изворът на ПреМъдрост, Изначалната Интелигентност и Пресвета Благодат ! Как не ме домързя да се обЕснявам само :D
6
5
 
1
 
! Отговори
Дар от БОГ преди 4 месеца
Защо хора от ромски произход са настройвали руснаци против мен? Хаха
5
2
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 4 месеца
Мързелът казват е двигател нъ прогреса ! От чиляк ко не *** мързеше дъ копа ,няааше измисли трактора дъ оре ! А тва да не си искаме от никой нищу верно е лошу ! Язе кът видъ убава жена дет ми аресва се си искам.И паръ даам ! Ко върже,върже .*** и колко бой съм изял за тва малииий !
4
1
 
9
 
! Отговори
Правилно преди 4 месеца
Щастието не е в парите, а в тяхното количество. Затова смело искайте увеличение на заплатата, за да сте щастливи.
3
7
 
0
 
! Отговори
" селянин " преди 4 месеца
Продължение на моя 2 - ти коментар : : ... разтвори . После в дупето му проникнете и тогава сам ще разберете от какво сте бил лишен , но не се сърдете и с дамата си го повторете . Тя ще ви погали и тогава не мислете , а дълбоко проникнете . После я грабнете и до Методи я доближете . Той отново ще я оплоди и с ласки ще ви дари .
2
8
 
1
 
! Отговори
" селянин " преди 4 месеца
Повикайте другаря Методи Механджийски . Той е готов за всички , тялото си да отдаде , до късмет да ви доведе . Вие само се усмихнете и гащите си свалете . За друго не мислете . С любов и нежност ще ви възнагради , ще ви оплоди и с късмет ще ви дари . Детето " Чудо " ще ви се роди . Дупето ще ви разцъфне . Вие го смажете и пенисът му усетете . С проникващият му член той до екстаз ще ви доведе . На мъжът ви тялото си ще отдаде и пенисът му ще прибере . Устните си ще отвори и течността ще му разтво
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С други думи:ходете на ***!