Как да отслабнете с ходене?

Ето някои съвети
6 май 2022 22:30, Ивета Иванова
39
Как да отслабнете с ходене?
Снимка: Pexels/Daniel Reche

 Ако нямате време и възможности да практикувате  интензивен спорт, но искате да сте във форма и да сте сравнително активни, разходките са чудесен избор за вас. Много проучвания доказват ползите от ходенето пеша за здравето. То е полезно за здравето на сърцето, заздравяването на костите и нямалява риска от някои заболявания - високо кръвно налягане, висок холестерол, диабет тип 2 и някои видове рак. Ето някои съвети за ходенето, според "Pop Sugar".


Правилна поза
Важно е да сте добре изправени, да гледате нагоре, да не ходите прегърбено и с отпуснати ръце, ако искате да постигнете добри резултати.
 
Правете дълги разходки
Разходките в квартала и до близкия парк също са полезни, но ако искате да сваляте килограми, правете разходки на дълги разстояния. Ако в момента извървявате 3 км. на ден, започнете плавно да увеличавате с по 10% това разстояние - през първият ден вървете пеша 3,3 км., през втория - 3,6 км., през третия - 4 км. и т.н.

Увеличете темпото
Започнете да ходите с по-бързо темпо, като нека това също да става плавно. Може да правите комбинации - да вървите много бързо няколко минути, после да ходите бавно, докато си починете, а после с умерено темпо. Или да вървите бързо една минута, а после да ходите бавно 2 минути и да повторите това поне 10 пъти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: спортотслабванеходене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Непорочното зачатие преди 1 година
Е новият хит. Какво ли не измислят.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По един единствен начин - като увеличите ходенето и намалите яденето.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ходенето до пеш и товаренето с продукти от магазина като магаре си е цяла фитнес тренировка.
24
6
 
3
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Аз трайно свалих 30 кг. Но по надолу нещо не падам вече 3 години. Това лято ще ооитам да сваля още килца. Така или инак под 100 не мога да съм. Лекари ми го казаха. Щото бая мускули и тежки кокали.
23
0
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Масово в България се умира от инфаркт и инсулт, в резултат на преяждане и препиване.В България няма гладни хора и никога ... от над 1500г. от как сме на тази България ( защото сме имали и други държави с името България, *** не си знаем историята) не се е умирало от глад, за разлика от Западна и Източна Европа, да не говорим за Азия и Африка.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашенецът отслабва на маса... нашенската култура. Дай му да върти чевермета и питиета.
21
0
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Всичко трябва да е постепенно и трайно. Организмът ни е умна машина и реагира на шокове, в обратното на желаното.Здравословното отслабване е макс по 4 кг. на месец. Другото си е стрес и болести.
20
0
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
И аз да изокам ...След като сте си сипали, вземете още един съд и разделете порцията на две. Човек е лакомо същество. Изяще първата порция и пийнете вода ... изчакайте 2 до 3 минути и ако сте още гладни едва тогава почнете и с другата половина. Чувството за ситост идва бавно. Това е и причината за преяждане.Второто е алкохола ...Вземете си чаша, която събира не повече от 50 гр. ракия. В началото си бройте чашите до ситост, а после с по една по малко на седмица, докато докарате по една на вечер
19
2
 
5
 
! Отговори
do 22 преди 1 година
Да, наднорменото тегло е лошо. Но за възрасните хора да си с тегло под нормата е по-лошо.
18
5
 
4
 
! Отговори
Теди преди 1 година
На мен демона Николина ми се подиграваше , че съм ходила пеша сега ще стане ли от гробищата да ми се подиграва пак
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ослабва се само като намалите яденето наполовина и то за цял живот всичко друго е шменти капели може да си ходите колкото искате но когато прекалявате с яденето ще имате нулев ефект и даже след такова ходене апетитът ви се изостря още повече
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До лятото може да отслабнеш 2-4 кг. И това са предимно течности, които бързо се набавят. Просто се движете много, ходете пеша и забравете за автомобила, когато можете. И " гладувайте" редовно. Практикувайте фастинк. Гладът убива болните клетки и мобилизира имунната система.
15
0
 
21
 
! Отговори
Правилно преди 1 година
Наднорменото тегло е ужасна в кавички болест! Моята майка си отиде от нездравословното си тегло. Разберете го хора, не е за това, защото ще ви се смеят, подиграват, на никого не му пука, че сте дебеелии..., но то си е за ваше здраве, наднорменото тегло води до здравословни проблеми в по-късен етап от живота на човек, а и дори в ранен. Диабет, високо кръвно, проблеми с костите, с движението, с паметта също. По-добре човек да е с нормално телосложение.
14
11
 
2
 
! Отговори
Мимза69 преди 1 година
Дибела съм и ме боли фара отдавна спря да ми пука и без тва имам сумати симпове дет когат си искам само им щраквам и започват да ме боготворят !така че не съм се спряла от Коледа и се чувствам страхотно дори пари повече падат някакси.. живейти си живота и да го духат всички хейтари
13
0
 
8
 
! Отговори
Фелдшер преди 1 година
До анонимен. Бързото отслабване е вредно отслабване. Да, не е невъзможно човек да отслабне до лятото с много килограми, но....обикновено средностатистическия човек с наднормено тегло иска да отслабне без спорт, само с хранителен режим (диета) за примерно 2-3 месеца, за да достигне идеалното тегло за лятото примерно. Възможно е, но това е изключително голям стрес - губи се много мускулна маса, а СЪРЦЕТО също е мускул. То страда най-много. Отслабването най-добре да е в рамките на 1 година.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сезонът на най-масовата самозаблуда "До лятото ще отслабна" вече е открит.
11
1
 
6
 
! Отговори
Фелдшер преди 1 година
И още...правилният хранителен режим е особено от значение. От мен да знаете - няма перфектен хранителен режим, защото пак казвам - организмът ни е една умна и жива биологична система, след всяка диета, той свиква на нея и подава сигнал към мозъка ни, казано просто - да свиква с нея и да си пази резервните депа. Така че разнообразен хранителен режим трябва - съчетан с добра кардиопрограма и добра силово-спортна.
10
1
 
9
 
! Отговори
Фелдшер преди 1 година
С ходене се отслабва, наистина, или така нареченото - бавно кардио. Но организмът е жива биологична система и не можеш да го лъжеш всеки път. Той си казва - о, това бавно кардио (разходките) започват да ми горят много запасите и той дава сигнал на мозъка да се запаси, като включи автосинтез да запази енергията, която е в резервните мастни депа, и така организмът свиква с разходките и не се хабят много килограми. Най-ползотворният начин за пълно отслабване е - комбинация от кардио + тежести.
9
6
 
18
 
! Отговори
СЛАВА КОКАИ*Е преди 1 година
Новата власт на Просто Киро и Кокорчо ще се погрижи да отсладнете бая.
8
6
 
3
 
! Отговори
Млад Мъж преди 1 година
А как да качим тегло? Защото аз ям, почти нищо не правя, но не качвам килограми, а свалям драстично...