Мистерията около изчезването на Агата Кристи през 1926 г.

Какво се е случило?
23 май 2022 11:53, Екип на Tialoto.bg
9
Мистерията около изчезването на Агата Кристи през 1926 г.
Снимка: Pixabay

 На 3 декември 1926 г. английската писателка Агата Кристи изчезва от дома си в Бъркшир. Това е история в духа на нейните творби – със странен сюжет, много неразгадани мистерии и неочакван кулминационен момент.

Какво се случва в онази зимна вечер и защо никой не можа да намери Агата Кристи в продължение на почти две седмици?

1926 г. не е лесна година за английската писателка - майка й умира, а известно време по-късно собственият й съпруг й признава, че се е влюбил в друга жена. И една вечер, около 21:30 часа, Агата Кристи станала от любимия си стол в хола, качила се в стаята на дъщеря си и, целувайки я, бързо слязла. Тя се качила в колата си и потеглила през нощта. През следващите 11 дни никой не знаел къде е и какво се е случило с нея.

Изчезването й предизвиква голям обществен интерес, тъй като по това време Агата Кристи вече била доста известна писателка с много почитатели, пише Marieclaire. Над 1000 полицаи били изпратени да я търсят, към тях се присъединили и близо 15 000 души, които били загрижени за случилото се. За първи път в историята дори самолети участвали в операцията по издирване.

Министърът на вътрешните работи, сър Уилям Джойнсън-Хикс, бил изключително разтревожен от изчезването на писателката и наредил на полицията да разреши случая възможно най-скоро. Колегите на Кристи също не останали настрана – двама от най-известните криминални писатели на времето – Артър Конан Дойл и Дороти Л. Сейърс, се присъединили към екипите за издирване. Всички се надявали, че техните специални познания ще бъдат полезни при решаването на тази загадка.

Доста бързо полицаите успяват да открият колата, с която Агата Кристи е напуснала дома си на 3 декември. Била паркирана на стръмен склон в резерват в графство Съри. В колата е намерена шубата на писателката, но самата тя не била там. Колата била в добро състояние, така че полицията нямала причина да смята, че Кристи е сериозно ранена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Агата Кристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Има два филма... преди 1 година
...на тая тема, за съжаление не помня заглавията. При Агата идва възрастна жена и я моли да разследва смъртта на приятелката и. Тя се съгласява, за да помогне, и да преодолее трудния период. Убиеца е местният пастор с помощта на майка му, възмутени от факта, че двете жени живеят на семейни начала. И т.н. Писателката наистина преживява трудно раздялата с мъжа си, макар че носи фамилията му до края. Не е била красавица, отдадена е на писането и станалото я наранява. Сивият кон-супер роман от нея.
7
2
 
0
 
! Отговори
ф преди 1 година
Облачно е, чакам дъжд, дъжд. Агата Кристи може и на шопинг да е била, обикаляла по моловете, може би. По-важно е да вали дъжд.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питайте Еркюл!
5
1
 
3
 
! Отговори
... преди 1 година
до асан 2. айде още една хипотеза без основание
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Путин хайли лайкли са замесени.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя е прабаба на Елон Мъск, но това е тайна ако не сте в ложите
2
2
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Хаха, стигнах до същият извод, макар и да съм далеч от анализите на Дойл и Кристи. Беше ми интересно какво се е случило, но както става ясно, не се знае какво се е случило. Скоро и първият детективски роман с елементи на съспенс и крайно безмислие от Днес.бг в ограничен тираж, търсете в книжарниците.
1
2
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Да не са я отвлекли извънземните :)))