8 знака, че смятат да ви уволнят

Колко от тях сте забелязвали в професионалния си живот
6 юни 2022 21:08, Екип на Tialoto.bg
13
8 знака, че смятат да ви уволнят
Снимка: iStock

Сигурността на работното място е ключова за това човек да се чувства спокоен и удовлетворен. Винаги можете да смените работното си място по свое желание и при наличие на друга атрактивна оферта, но пък никой не иска да бъде освободен изненадващо и без да има план за действие. Ето защо е важно да си вършите работата съвестно и да сте нащрек за всякакви промени в компанията, които може да се отразят на вашето работно място.

Когато следите внимателно обстановката, можете навреме да засечете дали някой ви има зъб или планира да ви махне и да реагирате своевременно – било то с търсене на нова работа или поне юридически съвет как да излезете от ситуацията по най-добрия начин за вас.

Ето и сигналите, че по всяка вероятност ще ви махнат:

Получавате от няколко места негативна обратна връзка

Обратната връзка е хубаво нещо, стига да е градивна. Ако в кратък период получите различна обратна връзка по няколко проекта и тя е негативна, това може да е червен флаг, че „ви готвят нещо“. Не, че ситуацията не може да бъде реалистична и обективна, но съвпадението и количеството на недоволни е леко подозрително.

Спират да ви викат по срещи

Изключването от важни работни срещи, особено по проекти, по които работите, е сред най-силните индикатори, че нещо не е наред и се опитват лека-полека да ви дистанцират от случващото се в компанията.

Дават ви странни и невъзможни за изпълнение задачи

Имате си длъжностна характеристика, която като цяло следвате. Но изведнъж ви засипват със задачи, които не са във вашата компетенция, а ще носите отговорност за изпълнението им. Странно, нали? Това би могло да е стратегия на мениджмънта, за да ви накарат да се провалите и да го използват като оправдание да ви връчат предизвестието за напускане.

Мениджърът ви постоянно ви прави забележки

Подобно поведение, особено без видима причина, може да означава, че мениджърът ви иска да ви изнерви и да ви накара да напуснете.

Другите знаци можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: уволнят
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И още един знак - шефът вече не иска да си ляга с вас.
10
1
 
0
 
! Отговори
като преди 1 година
нема пари да ми плаща и него да го нема нема и да му припомням
9
0
 
0
 
! Отговори
а преди 1 година
на мене ми е 4удно кака по цял ден плете6 клюки и интриги и мрежи за бальци и се 4уди6 кои да ограби6 като си използва6 служебното положение и се прави6 на голя важен 4иновник които прави упражнения за луди всеки ден
8
0
 
1
 
! Отговори
:o) преди 1 година
До коцетокато ти гледам правописа е чудно, че изобщо имаш някаква друга работа, освен да събираш кашони около кофите за ***
7
0
 
3
 
! Отговори
меломан преди 1 година
Двама колеги си говорят: - Ако шефа не си вземе думите назад, напускам тази работа.- Е , какво толкова ти каза?- Да напусна работа.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз се опитах да напусна, ама шефа ми вика: "Аман, заман, стой бе! Недей бе! Ще ти увелича заплатата! Засега само ми обещава...
5
4
 
3
 
! Отговори
коцето преди 1 година
Не е никак приятно шефа да дойде и да ти каже "Овулнен си!" И аз бях сакрътен преди време
4
3
 
8
 
! Отговори
иво преди 1 година
Шефа ми прекъсна следобедната дрямка и после ми чете конско. Това лош знак ли е?
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1. Забравят да ви дадат заплатата2. Секретарката вече отказва да ви ду**3. Шефа се опитва да ви обиди с нескопосани вицове и селски подмятания.4. Заместник шефа определно си търси боя....
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нас уволняват като ги прескачат всички тези 8 знака. Не си губят времето. Само казват: от утре да те няма!
1
3
 
6
 
! Отговори
Ммм преди 1 година
Занимаваш се с шефкинята.