Кои бракове се оказват най-щастливите?

Емоционалната стабилност е от огромно значение
21 юни 2022 23:00, Михаела Лазарова
5
Кои бракове се оказват най-щастливите?
Снимка: Istock

Щастлив брак – за това си мечтае всяка двойка, която е решила да се запъти към олтара. Надали някой встъпва в брак с очакването за нещастен живот. Всеки иска да получи най-доброто за себе си, да живее в хармония и да споделя любов с половинката, която сърцето му е избрала. Но само любов не е достатъчна. Има много предпоставки любовта да бъде помрачена.

Трайността на брака зависи от щастието във връзката. Колкото повече усещане за щастие има между партньорите, толкова по-дълъг потенциал има бракът. Отношението на съпруга ви може да повлияе на нивата ви на лично щастие. В такива моменти ще се запитате дали изобщо да продължите да сте с този човек.

За да избегнете такива въпроси, когато вече е късно и за да повишите вероятността да имате истински щастлива връзка, вижте кои са двата типа брак, които правят жените наистина много щастливи.

Емоционална стабилност

Един от най-големите фактори за това дали бракът ни ще е щастлив е партньорът ни. Ако имате партньор, който не ви прави щастливи, как тогава бракът ви би могъл да се счете за щастлив и успешен. Вярно е, че не трябва да очакваме от партньорите си да ни осигуряват и доставят щастие. Отговорност за това имаме самите ние. Но ако имаме емоционално нестабилен партньор, това се явява проблем, който с течение на времето обикновено се задълбочава.

Златни правила за щастлив брак

Емоционалната стабилност е от огромно значение за усещането за щастие в един брак. Ако имате партньор, който е емоционално нестабилен, склонен е към тревожност, безпокойство, депресия, има непостоянно и рязко променящо се настроение, това означава, че има невротични наклонности.

Хората, които се омъжват или женят за невротични личности са по-малко щастливи в браковете си. Често такива връзки се разпадат. Невротичните личности са притеснителни, лесно се плашат, винаги са стресирани от него, винаги имат нужда от успокоение или от гаранции в любовта. Може да се наблюдава както при жени, така и при мъже.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: браксемействолюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко зависи от зодиите...
3
2
 
4
 
! Отговори
Луд с лопата преди 1 година
И как Вие живеете ,без тревожност ,без притеснения ,как ще си платите тока ,сметките ,как ще заредите хладилника като всички цени тройно скочиха.Каквп ми пишете тези глупави статии ,все едно хората имат избор.Да не можеш да спиш вечер от задължения ,но иначе да си изживеете спокоен брак без нерви .
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бракът е заменен в днешно време със съжителство на семейни начала.Нищо общо няма с онези времена,когато хората масово се женеха.Днес всичко е пари!
1
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Идва най щастливия ден когато ти ще си далече от мен :)))