7 рецепти за домашни летни маски за лице

Как да ги приготвим?
26 юни 2022 19:30, Дарена Найденова
1
7 рецепти за домашни летни маски за лице
Снимка: Istockphoto

 Лятото настъпи официално. И докато се радвате на цъфтящите цветя наоколо, докато се забавлявате с най-красивите флорални тоалети и се наслаждавате на освежаващи летни напитки, определено не трябва да забравяте за кожата си.


Летният сезон може да се окаже много суров за лицето ви, ако не се грижите добре за него. Излагането на слънце, мръсотия и замърсения въздух наоколо могат да повлияят неблагоприятно на кожата ви, което води до редица проблеми като акне, слънчево изгаряне, неравномерен тен и други. И докато добавянето на ефективен слънцезащитен крем към вашия летен режим е задължително, прибягването към домашно приготвените маски за лице също има своите ползи.

Създаването на маска за лице в домашни условия става все по-лесно. Наборът от продукти, които може да използвате, се увеличава, а много от тях може да намерите в кухнята си или в най-близкия магазин. През лятото процесът става още по-лесен и приятен, тъй като на пазара се предлагат различни сезонни плодове и зеленчуци, които да сложите в микса. Освен за подобряване на визията, домашните маски могат да помогнат и за намаляване на стреса.

7 рецепти за домашни маски за лице

1. Срещу стрес

Това е вашата мечтана домашна маска за лице. Тя има всички фантастични съставки, като овес, който абсорбира излишното масло, прах от лайка, който предпазва кожата от увреждането на свободните радикали, и каолинова глина, която предотвратява акнето и абсорбира излишния себум. Овесеният прах абсорбира излишното масло, куркумата изсветлява, киселото мляко запечатва влагата, а медът действа антибактериално и противовъзпалително.

Ще имате нужда от:
 
1 с. л. овесени ядки на прах

4 с. л. лайка на прах

4 с. л. каолинова глина

1 с. л. куркума на прах

1 с. л. пълномаслено кисело мляко

1 с. л. суров, нефилтриран мед

Инструкции:
Смесете всички съставки в блендер. Съхранявайте сместа в буркан с етикет и дата. Когато сте готови за употреба, вземете една супена лъжица от сместа и я активирайте с една супена лъжица пълномаслено кисело мляко и 1 супена лъжица нефилтриран мед. Разбъркайте сместа, докато достигне кремообразна текстура.

Оставете маската да престои няколко минути, за да се активират и освободят хранителните вещества. Ако стане твърде гъста, добавете няколко капки вода. Нанесете маската и я оставете да престои на лицето ви поне 15 минути. Измийте с топла вода и попийте с мека кърпа.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари