Ако се намирате в труден период, не забравяйте за тези 11 неща

Плачът помага да намалим стреса
26 юни 2022 22:00, Михаела Лазарова
8
Ако се намирате в труден период, не забравяйте за тези 11 неща
Снимка: Istock

В живота всичко се случва толкова бързо. Всеки ден ни се налага да сме активни, да сме в помощ на различни хора. Мислим за собствения си комфорт, а понякога не ни остава време за това, търсим начин винаги да сме перфектни – в работата, семейството... Рано или късно настъпва моментът, в който ако ни липсват подкрепа, любов, забавления, хобита, ние се предаваме на тревожността, стреса. Придаваме на някои преживявания и ситуации повече важност, отколкото заслужават. И потъваме в себе си.

Има 11 неща, които не бива да забравяме, когато ни е трудно. Вижте кои са.

1. Да не се чувствате OK през цялото време всъщност е нормално.

2. Не се изолирайте, избягвайки да отговаряте на обаждания, съобщения, срещи. Това още повече ще увеличи усещането ви за самота.

3. Със сигурност има поне едно малко нещо, за което сте благодарни. Опитайте се всеки ден да благодарите за нещо, дори това да е за чашата кафе сутрин.

4. Време за вас, ваш ден. Това е денят, в който може да си гледате филми, да се излежавате, колкото ви се иска, да не се виждате с никого, да отидете на масаж и т. н. Вашето време е за да се погрижите за духа и тялото си.

5. Отрицателното поведение и мисли, които имаме всъщност са самосаботаж.

6. Въпреки че може да ви звучи банално, не забравяйте, че имате нещо специално, което вие да предложите на света. Понякога страданието ни кара да забравяме за своите силни страни. Не му го позволявайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Ко се намирате в труден период,намерете си донор който дъ ви плаща сметките !