Кои са признаците, че не сте готови за брак?

Имате спорове, които се превръщат в грозни сцени
28 юли 2022 19:07, Михаела Лазарова
5
Кои са признаците, че не сте готови за брак?
Снимка: Istock

Мисълта за брак може да се появи в съзнанието ви още в началото на връзката. Може да се чувствате прекрасно с партньора си, да сте щастливи и да смятате, че сте открили половинката на живота си, човекът на вашите мечти, който сте чакали толкова дълго.

Но колкото и щастлива да се усеща една връзка, това не означава автоматично, че сте готови за брак. Има някои неща, които трябва да обмислите преди да пристъпите към тази сериозна крачка. Прибързването с този ангажимент за цял живот не е шега и е нужно време да прецените дали партньорът ви е достатъчно подходящ за важната крачка.

Има някои признаци, че не сте готови за брак. Ето кои са те.

Познавате се по-малко от година

Вярно е, че с някои партньори имате усещането, че се познавате цял живот, докато с други не е така. Когато срещнете някого, който усещате близък и който ви прави щастливи от самото начало, възможно е да си помислите, че няма какво да чакате повече. Дори да се чувствате така, трябва да опознаете човека в рамките поне на една година. Това време ще ви даде възможност да видите този човек в различни ситуации как реагира, какво мисли, какви са целите и желанията му за живота. Това ще ви помогне да сверите часовника си с неговия и да прецените дали сте съвместими. Краткото време не може да ви даде тази широка палитра.

Връзката ви е изключително страстна

Страстта е прекрасна и без нея искрата на всяка връзка би угаснала. Но когато връзката ви е базирана преди всичко на изпепеляваща страст, това може да ви заблуди. Страстта замъглява съзнанието и лъжливо създава усещане за безоблачно щастие. Тя не е фактор, който трябва да ви ръководи, когато става въпрос за брак.

Не сте се запознали с важните хора в живота на всеки от вас

Прекалено рано е за брак, ако не познавате приятелите и семейството на половинката ви, както и той вашите. За да пристъпите към тази важна крачка е от значение да опознаете близкия кръг от хора, който е важен за двама ви. Ако партньорът ви все още избягва темата със запознанството с близките му, значи бракът не е в скорошните му намерения към вас.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Минку, 47, ерген преди 1 година
Аз за е-бане не съм готов все още, вие за брак ми говорите. Пък и плюс това все още съм прекалено млад, за да съм за бракуване.