Кои са най-честите грешки, които допускаме в ежедневните си дейности?

Държите лаптопа на леглото
10 авг 2022 20:11, Михаела Лазарова
2
Кои са най-честите грешки, които допускаме в ежедневните си дейности?
Снимка: Istock

В ежедневието си допускаме много несъзнателни грешки, когато използваме предмети и пособия. Често го правим машинално, без да се замисляме. Несъзнателните ни действия могат да доведат до някои неприятни моменти, но и да навредят на здравето ни. В зависимост от предметите, които използваме, отрицателните ефекти от погрешната им употреба могат да бъдат различни.

Кои са най-честите грешки, които допускаме в ежедневните си дейности?

Поставяме фибите за коса на обратно

Ако сте поставяли фибите в косата си цял живот с гладката част откъм главата, значи сте го правили погрешно. Всъщност, правилното им поставяне трябва да е с гладката част навън. Тя остава видима, а къдравата им страна трябва да остане надолу към косата.

Решите косата отгоре надолу

Косата се заплита откъм върховете. Ако не се среши, заплитането се покачва все по-нагоре и по-нагоре към косъма. Започването на разресването отгоре надолу крие риск от още по-голямо заплитане, накъсване на косъма и увреждане на косата. Вместо това започнете с разресването отдолу и плавно качвайте четката нагоре.

Държите лаптопа на леглото

Лаптопът е преносим компютър, който можете да носите със себе си навсякъде и да го поставяте на всякакви повърхности. Но ако го държите на леглото, рискувате да го накарате да прегрее. Охлаждащите отвори на лаптопите се намират в долната им част. Важно е те да се поставят върху повдигната поставка или на маса, където е възможно въздухът да циркулира свободно под лаптопа и да го охлажда. Ако го поставите на леглото, той бързо ще прегрее и ще се развали.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Михаела, да ти имам проблемите! Не е истина с какви ГЛУПОСТИ се занимаваш.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че сме касиерка или склададжия с 2-3к заплата и не търсим развитие на никъде?! Мне, фибите, фибите...