Във форма след почивката - 4 начина за детокс

Няма нищо лошо в отпускането, стига да е последвано от стягане
15 авг 2022 23:55, Дарена Найденова
11
Във форма след почивката - 4 начина за детокс
Снимка: iStock

Разкошни ястия, сладки коктейли и изобилие от вкусни десерти. Наред с мързеливите дни и забавлението под слънцето, това е формулата, изграждаща прекрасната и безпроблемна ваканция. Ето защо е напълно нормално да се завърнете у дома с подут корем и няколко килограма отгоре.

Не се притеснявайте, случва се и на най-добрите от нас. Няма нищо лошо в отпускането от време на време, защото всеки има нужда от почивка както от работата, така и от диетите. Важното е обаче след това да се върнем отново във форма, продължавайки със здравословния начин на живот, ограничаването на преработените храни и захарта, заменяйки ги с повече фибри, плодове и зеленчуци.

Влизането във форма след ваканция обаче понякога изглежда твърде трудно. Тялото ви е свикнало да си почива, да си похапва вкусно и да не се движи толкова често. Затова е важно да започнете постепенно и търпеливо завръщането си към стария режим. Най-добрият начин е да рестартирате организма с един бърз детокс.

Детоксът се основава на пречистване на тялото отвътре, премахвайки вредните токсиини, които са се натрупали през времето. Обикновено включва спазване на специфична диета или използване на специални продукти, които освобождават организма от вредители, като по този начин подобряват здравето и насърчават загубата на тегло.

Хранително прочистване

Преработената храна е основен виновник за натрупването на токсини в тялото. Изборът на диета за детоксикация не ограничава непременно възможностите ви до органични продукти, но замяната на преработена храна като пържени хапки или чипс с ядки или пресни пилешки гърди е чудесен начин да започнете. Опитайте се да премахнете консумацията на излишна захар, като например ароматизирани напитки и десерти.

Коригирането на вашата диета, така че да включва супер храни, също е фантастично за тялото. Плодовете, ядките и дори какаото съдържат високи нива на антиоксиданти, които поддържат цялостното ви физическо благополучие.

Течно пречистване

За мнозина лятната ваканция е синоним на много алкохол. Започнете своето детоксикиращо приключение, като намалите спиртните напитки. Големите количества алкохол увреждат черния дроб, който е основен орган за елиминиране на токсините. Когато тази функция е нарушена, това може да доведе до натрупване на токсини в тялото ви.

Цялата статия, можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: детокс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ау, колко безполезни думи са издрънкани, само защото е модерно. Детоксът не помага при липса на мозък!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добрият детокс е напускането на тази държава....завинаги, ако е възможно.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Общ работникИ след тоя детокс баба ми е вече на 99 години и е по-здрава от мен.Не ми се мисли за горките хорица в Софията, които живеят и отглеждат дечица сред шум и мръсотия.
7
0
 
2
 
! Отговори
Общ работник преди 1 година
Детокс по селски: сутрин - паница постен боб(много е важно да не му сменяна водата). Следва работа на къра. Обяд - продължаваме с постния боб от сутринта, 2 паници. Отново на къра. Следобедна закуска - сезонни плодове на корем, чаша студена вода. Вечеря - довършваме боба, поне една паница. На другия ден стаж като нови.
6
2
 
0
 
! Отговори
до4 преди 1 година
Високото PH е за хора с висока стомашна киселинност.Ако имат такава лимона е проривопоказен.Ако имате ниска киселинност пийте води с PH по малко от 7 и може лимон.Повечето хора са с висока киселинност.затова не прекаляваите с лимона,ако не искате гастрит или язва.
5
1
 
5
 
! Отговори
mm преди 1 година
Единствения детокс е гладуването. Всичко останало е измама и търговийка с безполезни измишльотини.
4
3
 
2
 
! Отговори
Детокс! преди 1 година
1,5 л. вода с високо РН + сока на 1 лимон + равна ч.л.сода!Пие се колкото можете повече и по-дълго! Гарантирано! По желание и за вкус може да се добави и мед.
3
1
 
8
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 1 година
Рецепта за детокс: прясно мляко, домат, яйце и за десерт слива. Гарантирано прочистващ ефект, свалят се 2-3 кила за часове! п.п. Да не се прилага по време на завръщане от отпуска, създава дискомфорт за шофьора и спътниците в превозното средство.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Движение и вОда !
1
3
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Гошо от почивка :)))