Без кеш и нерви - как да се подготвим за 15 септември?

13 сеп 2022 14:33, Мария Дуковска
4
Без кеш и нерви - как да се подготвим за 15 септември?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

15 септември е дата, която може да накара всеки родител да настръхне. Един от вълнение, друг от притеснение, а трети, които сме минали по този път вече няколко години поред, от мисли и планове за всички неща, които трябва да купуваме. То не са раници, несесери, тетрадки, моливи, химикали, атласи, помагала и всевъзможни пособия, както и дрехи, обувки, аксесоари и всичко това съчетано с препускане из магазините, най-често след работа, уморени и изнервени...

Всичко това може да е и много вълнуващо, но само ако ви е за първи път. Ако вече сте преминали през емоциите около първи клас и този 15 септември е просто поредният за вас, както за мен, то позитивните емоции по-скоро отстъпват място на умората. Не защото не си обичаме децата и не им желаем най-доброто, разбира се, а просто защото организацията, бюджетът за подготовката за училище, както и липсата на достатъчно време могат да помрачат празничното настроение.

Има ли нещо, което в тази ситуация може да подобри положението? Според мен да, и това е онлайн пазаруването, както и плащането с карта, часовник или телефон – поне това е нещо, което лично за мен, улеснява мисията 15 септември.

Какво имам предвид? Заповядайте на моя шопинг тур и ще разберете.

Подготовката за първия учебен ден винаги започва с вълшебната думичка: раница. Няма друг артикул от всички възможни ученически материали, който да е по-важен за децата, а и за родителите.

Раницата трябва да е здрава, изработена по възможност от висококачествени материали, за да може да издържи на обема от десетки учебници, учебни тетрадки и помагала, с които един средностатистически български ученик се отправя към училище сутрин. Трябва да има също и достатъчно отделения, за да може като побере вече изброените учебници, да остане място и за: кутия за обяд, шише с вода и несесер с пособия. Може би и екип за спорт.

А, да не забравяме и визията. Няма да ни се размине с някаква семпла, обикновена раница. Задължително трябва да е или на някой от предпочитаните футболни отбори, или да е с любимия герой, който всяка година е различен, разбира се.

Започваме от Анна и Елза, минаваме през Спайдърмен, стигаме до Хари Потър и Наруто, като списъкът се допълва и обновява всяка година. И след като уточнихме, че раницата е наистина от първостепенно значение, преминали сме успешно през нейния избор, следва да я купим.

За да си спестим ходенето насам-натам, можем да го направим много лесно и онлайн. Доста често интернет пазаруването е съчетано и с по-големи промоции и отстъпки, така че да купите раницата може да се окаже една от най-лесните задачи всъщност. Но дори и да не е онлайн, във всеки магазин за ученически и детски стоки е напълно достъпно плащането с карта или уолет. Рискът да попаднем на магазин, в който няма устройство за дигитално плащане граничи с нулата или поне е близо до нея.

Вижте останалата част от списъка в цялата статия тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Пощенска банка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ключовата дума е родител. Когато не си родител няма човек няма проблем няма ходене по мъките. Тогава дори не знаеш кой ден е, видимо един и същ, само климатът се променя.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама тази статия реклама на раници ли е? Ааа, ок. Ми да ви кажа. След 7-8 клас децата вече не искат шарени раници и избират от възможно най-обикновения модел с едно отделение и един джоб. Черни или сиви. Такива има и по 20-40лв. Ако видят дете с шарена раница, за тях е ясно, че вдетинените му родители са му я избрали. Мадамите в по-горните класове понякога избират някои "фешън" дамски чанти. Наистина, само родителите се вълнуват за раниците. Питайте детето си какво предпочита.
2
0
 
3
 
! Отговори
омммм преди 1 година
Мента, глог и валериян за родителите, една тетрадка по всичкология за дето, малък формат да може да си я носи в джоба, да си води записки и да учи по тях. Учебници ако притрябват, да снима с телефона. То и без това са така написани, че никой не ги чете. Малко химикалки. И това е.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята племенница ще е в 12-ти клас сега. Вика - няма да стъпя тая година. Пък иска й да следва. Грам не е ученолюбива. Само едни гаджета й са в акъла. По 4-5 на месец хваща.